Stem TOOM-app voor Jan vd Heijdenprijs

  • Arnhem
  • 12 juli 2017

De nieuwe TOOM-app van Brandweer Gelderland-Midden is genomineerd voor de Jan van der Heijdenprijs 2017. Apps, websites, oefenmaterieel en voorlichtingsmethoden zijn een greep uit de 20 inzendingen. Wat vind jij het beste idee? Bekijk de inzendingen en breng je stem uit op de TOOM-app.

De TOOM-app is nieuw en door ons ontwikkeld. Door deze app kun je brandmeldingen die bij een regionale alarmcentrale binnenkomen, snel en eenvoudig delen met de abonnee. Een abonnee is veelal een zorginstelling die verplicht is aangesloten op onze alarmcentrale en brandmeldingen dus snel binnenkomen. In een proefperiode blijkt het aantal uitrukken naar ongewenste en onechte brandmeldingen is verminderd.

In de app verschijnt een melding als een brandalarm afgaat in een pand. Dan is ook te zien of de brandmelding echt is of niet. In de app staan ook adviezen hoe je deze brandmelding voorkomt. De abonnee kan hiermee direct aan de slag. Ook kan de abonnee zelf oplossingen aandragen om ongewenste en onechte meldingen te voorkomen. 

Naast de TOOM-app hebben we ook Satellietdata voor Natuurbrandbestrijding ingediend. Dit is vooral een landelijk thema. Hoe kunnen we in Nederland ruwe satellietdata benutten bij de beheersing van natuurbranden? Generiek kaartmateriaal voor alle natuurgebieden in Nederland. Kaartmateriaal met voor natuurbrand de belangrijkste vegetatietypen, gekoppeld aan hun brandbaarheid. Maar ook onze zoektocht naar het satellietgebruik bij Early Warning en risicobeheersing natuurbranden

Ieder jaar reikt Brandweer Nederland de Jan van der Heyden innovatieprijs uit. De winnaar ontvangt een geldbedrag waarmee wordt gestimuleerd het idee landelijk uit te rollen.

Delen