Gelderland-Zuid

Schipper worden bij Brandweer Gelderland-Zuid?

Ben jij schipper en denk je na over een andere baan? Misschien is het brandweervak dan wel iets voor jou. De brandweer levert uitstekende brandweerzorg aan iedereen die woont, werkt en verblijft in ons gebied. Niet alleen op de wal, maar ook op het water!
Voor onze blusboten zijn wij met regelmaat op zoek naar schippers.

Schipper bij Brandweer Nijmegen

Als je schipper bent bij Brandweer Nijmegen, ben of word je ook ‘manschap’, oftewel brandweerman of -vrouw. Je draait mee met 24-uursdiensten: van half acht ’s ochtends tot half acht de ochtend erna ben je als manschap in dienst van Brandweer Nijmegen en kun je opgeroepen worden voor incidenten.

Je taken bestaan uit de bestrijding van branden, slachtofferhulpverlening en technische hulpverlening. Ook bestrijd je incidenten waarbij gevaarlijke stoffen zijn betrokken.

Als ervaren schipper organiseer je oefeningen gerelateerd aan de blusboot en kun je ingezet worden om instructies te geven op andere repressieve onderdelen. Je bent verantwoordelijk voor de veiligheid van de bemanning en het schip. Je hebt het groot vaarbewijs en ook een radarcertificaat. Als schipper neem je frequent deel aan het schippersoverleg, met de andere schippers van Brandweer Gelderland-Zuid.

Schipper bij Brandweer Tiel

Als je in Tiel komt werken, word je geen manschap bij de brandweer, maar ben je oproepbaar als schipper voor de blusboot. Dat betekent dat je binnen 15 minuten in de haven van Tiel moet kunnen zijn om het brandweerpersoneel met de blusboot ter plaatse te kunnen brengen. Uiteraard heb je ervaring als schipper en ben je in bezit van je groot vaarbewijs.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over werken als schipper bij Brandweer Gelderland-Zuid? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Brandweerschipper

Ik zou graag meer willen weten over de functie van schipper bij de brandweer.

Waar heb je interesse in (meerdere mogelijkheden)?(Vereist)
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box