Manschap/brandweerduiker in algemene dienst

Werken voor een dynamische hulpverleningsorganisatie? Brandweer Gelderland-Midden is op zoek naar 3 enthousiaste manschappen/brandweerduikers voor een periode van 2 jaar voor de 24-uursdienst in Arnhem.
Ontwikkeling organisatie: Op dit moment wordt een advies voorbereid met betrekking tot de toekomstige beroepsorganisatie voor de posten Arnhem-Noord, Arnhem-Zuid en Ede-Centrum. Omdat nog niet duidelijk is hoe de toekomstige organisatie wordt vormgegeven en implementatie plaatsvindt, worden vacatures tijdelijk (voor een periode van 2 jaar) ingevuld. We zoeken nu 3 collega’s voor Arnhem. In de toekomst kan ook invulling van diensten gaan plaatsvinden in Ede-Centrum.

Wat ga je voor ons doen?
• Na een gedegen inwerktraject word je ingezet voor het verrichten van repressieve taken zoals technische hulpverlening, FRB, bestrijden van brand, duiken en incidenten met gevaarlijke stoffen;
• Je wordt door middel van een rooster ingedeeld op één van de drie locaties in Arnhem/Ede;
• Door middel van oefeningen en opleidingen houd jij je kennis en vaardigheden op peil;
• Naast repressieve taken verricht je ook preparatieve werkzaamheden zoals voorbereiding van oefeningen, onderhoud van materieel en materiaal;
• Tijdens je dienst word je zowel overdag, ’s avonds, ‘s nachts en in weekenden ingezet voor daadwerkelijke brandbestrijding en hulpverlening.

Je profiel:
• Je bent gediplomeerd op minimaal VMBO-niveau, MBO is een pré;
• Je bent in het bezit van rijbewijs B, het bezit van rijbewijs C of CE is een pré;
• Je bent gediplomeerd brandwacht (diploma manschap A);
• Je bent gediplomeerd brandweerduiker of bereid deze opleiding te behalen;
• Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en werkt graag samen in een team;
• Je hebt aantoonbaar technisch inzicht en improvisatievermogen;
• Je hebt affiniteit met duiken;
• Je hebt een goede lichamelijke conditie en motoriek;
• Je staat stevig in je schoenen en hebt geen last van claustrofobie of hoogtevrees.

Wat heeft Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden te bieden
Voor de functie van medewerker incidentbestrijding B wordt je bij een fulltime dienstverband ingeschaald, afhankelijk van opleiding en ervaring, in minimaal € 1.657, - en maximaal € 2.729, - (functionele schaal 6) bruto per maand bij een functie die is gebaseerd op een 36-urige werkweek. Dit is exclusief toeslagen voor roosterdiensten en beschikbaarheid. Daarnaast bieden wij een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie en belangstelling
In eerste instantie is dit een aanstelling voor 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid en het behalen van het diploma brandweerduiker wordt deze verlengd met maximaal 1 jaar. Als je meer wilt weten over de functie, dan kun je contact opnemen met Patrick Wennekes, telefoonnummer 088 – 355 55 79.

Procedure
Op 14 juni 2019 vinden er speeddate gesprekken plaats waarin je jezelf kunt presenteren. Op 1 juli 2019 is er een selectie dag gepland, waarin o.a. een geschiktheidstest voor het duiken plaatsvindt. Daarnaast zal een duik-medische keuring onderdeel zijn van de selectieprocedure. Als je belangstelling hebt voor de functie solliciteer dan vóór 3 juni 2019 via het internet, www.vggm.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 10 juli 2019.

Meer informatie over Veiligheids- en gezondheidsregio Gelderland-Midden en de procedure is te vinden op www.vggm.nl/werkenbijvggm

Arnhem Zuid
Groningensingel 1249
6835 HZ Arnhem
088 355 6111

Delen