Controller Jeugdgezondheidszorg

Ben jij een ervaren professional met een stevige persoonlijkheid die zich wil onderdompelen in de wereld van de jeugdgezondheidszorg? En speel jij graag een belangrijke rol in de huidige kanteling naar zelforganisatie? Dan is de functie van controller jeugdgezondheidszorg op jouw lijf geschreven!

Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) is de hulpverleningsorganisatie voor Brandweer en Publieke Gezondheid voor de regio Gelderland-Midden. We blussen branden, reanimeren, vaccineren en doen nog veel meer voor de inwoners in onze regio.

De jeugdgezondheidszorg zet zich in om zo tijdig mogelijk problemen op te sporen bij kinderen van 0 tot 18 jaar. Dit doet zij vanuit 5 regionale teams en ondersteund door een centraal bedrijfsbureau. De jeugdgezondheidszorg innoveert en is volop in ontwikkeling, onder andere door vakinhoudelijke inzichten, een meer nadrukkelijke preventieve positionering binnen de zorgketen en de samenwerking met het sociaal domein.

Als controller jeugdgezondheidszorg maak je onderdeel uit van het team Control. Het team Control staat midden in de organisatie en werkt voor de brandweer, ambulancezorg, GGD, GHOR en Veilig Thuis. Het team bestaat uit 6 medewerkers en is volop in ontwikkeling. Als controller voor de afdeling jeugdgezondheidszorg richt je je met name op de beheersing van de jeugdgezondheidszorgactiviteiten en werk je zeer nauw samen met management en bedrijfsbureau.

Wat ga je bij ons doen?
De jeugdgezondheidszorg maakt momenteel een kanteling naar zelforganisatie, met als gevolg dat ook de financiële sturing en bewaking worden omgevormd. Als controller jeugdgezondheidszorg wil je de wereld van de jeugdgezondheidszorg begrijpen en daarin zelforganisatie mogelijk maken. Je zorgt hierbij voor verbinding en afstemming met management, beleid, uitvoering, bedrijfsbureau en informatievoorziening binnen de afdeling jeugdgezondheidszorg, maar daarnaast ook met de teams P&O, ICT, financiën en facilitair die VGGM-breed werken. De kanteling is een complexe opgave, mede door de veelheid en diversiteit aan afspraken die de jeugdgezondheidszorg heeft gemaakt met de gemeenten. Op basis van scherpe analyses adviseer je directie en management en leg je hen concrete verbetervoorstellen voor om gestelde doelen te behalen. Je denkt en helpt mee op zowel strategisch als operationeel niveau.

Je profiel:
Je bent een financieel en bedrijfsvoeringsprofessional die binnen onze dynamische organisatie beslissingen durft te nemen ten aanzien van beleidsadviezen, rapportages en procedures. Je zoekt hierbij verbinding, maar blijft wanneer nodig ook bij je eigen standpunt en gaat de discussie niet uit de weg. Je bent kritisch, geeft gevraagd en ongevraagd advies en je bewaakt het (financieel) kompas voor de jeugdgezondheidszorg. Je denkt mee met het management over bedrijfsvoeringsvraagstukken, inspireert hen en houdt hen scherp, zonder dat je op hun stoel gaat zitten. Je bent als één van de eersten op de hoogte van ontwikkelingen in de (financiële) wet- en regelgeving of ontwikkelingen die jouw werkveld raken en kan niet wachten om deze tegen het licht van onze organisatie te houden.

 • Je hebt een opleiding op WO niveau afgerond in een bedrijfseconomische richting, bij voorkeur aangevuld met een postdoctorale opleiding controlling of accountancy;
 • Je beschikt over aantoonbare werkervaring (5 tot 8 jaar) in een soortgelijke functie;
 • Je vindt de publieke sector boeiend en hebt gevoel voor politiek bestuurlijke processen;
 • Je bent een netwerker, proactief en open in je communicatie;
 • Je bent super nauwkeurig en werkt transparant;
 • Je kunt spelen met verschillende databestanden;
 • Je bent in staat om (financiële) analyses te vertalen naar duidelijke adviezen voor management en directie.

Wat heeft Veiligheids- en gezondheidsregio Gelderland-Midden te bieden?

 • Een boeiende baan in een dynamische organisatie voor 36 uur per week (32 uur per week is bespreekbaar;
 • Een jaarsalaris van maximaal € 71.000 (functionele schaal 11);
 • Een pensioenregeling bij het ABP;
 • Een vitaliteitsregeling met een ruim aanbod van vitale en gezonde activiteiten;
 • Ruime opleiding- en trainingsmogelijkheden;
 • Een device naar keuze en een smartphone.

In eerste instantie is dit een aanstelling voor 1 jaar. Aanstelling in vaste dienst is o.a. afhankelijk van goed functioneren. Een verklaring omtrent gedrag en een assessment maken onderdeel uit van de procedure.

Meer informatie en belangstelling
Heb je belangstelling voor deze vacature? Solliciteer dan vóór 28 oktober 2019 via www.vggm.nl/vacatures. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Joos Janssen, concerncontroller, via telefoon 088 – 355 5073.

Meer informatie over Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden en de procedure is te vinden op www.vggm.nl/werkenbijvggm

Arnhem Noord
Rietgrachtstraat 74
6828 KE Arnhem
088 355 6111

Delen