Business controller brandweer

Wil je als business controller van betekenis zijn voor de maatschappij? Juist nu? Benieuwd naar wat een veiligheids- en gezondheidsregio zoal doet in Corona crisistijd en hoe je daar aan bij kunt dragen als business controller? Dan ben jij de financieel professional die wij zoeken om business control binnen onze organisatie vorm te geven! Lees hieronder meer over deze boeiende functie en bel Joos Janssen, onze concerncontroller, als je denkt te passen in het gevraagde profiel!

Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) is de hulpverleningsorganisatie voor Brandweer en Publieke Gezondheid (ambulancezorg, GGD, GHOR en Veilig Thuis) voor de regio Gelderland-Midden. We blussen branden, adviseren op het gebied van (brand)veiligheid, reanimeren, vaccineren, houden toezicht en doen nu nog veel meer voor de inwoners in onze regio. Brandweercollega’s verzorgen de distributie van beschermingsmiddelen en GGD-collega’s bemonsteren collega’s uit de zorg aan huis of in onze teststraat.

Wat ga je bij ons doen?

Je verbindt vraagstukken over strategie, bedrijfsvoering, compliance, governance en extern toezicht met elkaar. Je maakt analyses van informatie uit verschillende systemen. Je gebruikt daarbij moderne technieken zoals data-analyse en proces mining. Je stelt scenario’s op voor praktische adviezen. Je zorgt ervoor dat je directie en management op een integrale wijze ondersteunt en adviseert. Daarom werk je, naast je collega’s van Control, ook samen met o.a. collega’s van HRM, ICT en kwaliteit. Je bent veel op pad en in gesprek met managers en medewerkers om onze dienstverlening en werkprocessen te doorgronden en met jouw expertise hier ondersteuning aan te geven.

Het is een nieuwe functie binnen VGGM en je vindt het leuk om samen met collega’s te pionieren en nieuwe dingen te ontwikkelen. In- en externe ontwikkelingen volg je op de voet en vertaal je naar financiële consequenties en strategische financieel beleid.

Met wie ga je werken?

Als business controller maak je onderdeel uit van het team Control. Dit team bestaat uit 6 collega’s en samen ga je voor adviezen die in control zijn. De concerncontroller is je leidinggevende. Je werkplek is (normaal gesproken) in het centrum van Arnhem en in nabijheid van de afdelingen waarvoor je als business controller werkzaam bent.

Je profiel:

Je durft binnen onze dynamische organisatie beslissingen te nemen ten aanzien van financiële beleidsadviezen, rapportages en procedures. Je zoekt hierbij verbinding, maar blijft wanneer nodig ook bij je eigen standpunt en gaat de discussie niet uit de weg. Je bent kritisch, geeft gevraagd en ongevraagd advies en je bewaakt het (financieel) kompas voor de betreffende afdeling. Je denkt mee met het management over de bedrijfsvoering, inspireert hen en houdt hen scherp, zonder dat je op hun stoel gaat zitten. Je bent als één van de eersten op de hoogte van ontwikkelingen in de (financiële) wet- en regelgeving of ontwikkelingen die jouw werkveld raken en kan niet wachten om deze tegen het licht van onze organisatie te houden. Daarnaast verdiep je jezelf in de afdeling en weet het (strategisch) financieel beleid hier naadloos op aan te sluiten.

  • Je hebt een opleiding op WO niveau afgerond in een bedrijfseconomische of bedrijfskundige richting;
  • Je beschikt over aantoonbare control werkervaring (5 tot 8 jaar);
  • Je hebt gevoel voor politiek bestuurlijke processen;
  • Je bent een netwerker, proactief en open in je communicatie;
  • Je bent super nauwkeurig, accuraat en werkt transparant.

Wat heeft Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden te bieden?

Een afwisselende baan voor 32 tot 36 uur per week. Afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal
€ 2.914,- (aanloopschaal 10) en maximaal € 5.067,- (functionele schaal 11) bruto per maand bij een fulltime functie die is gebaseerd op een 36-urige werkweek. Daarnaast bieden wij een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

  • Een pensioenregeling bij het ABP;
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% (maandelijks besteedbaar budget);
  • Een vitaliteitsregeling met een ruim aanbod van vitale en gezonde activiteiten;
  • Ruime opleiding- en trainingsmogelijkheden;
  • Een device naar keuze en een smartphone.

Een verklaring omtrent gedrag en assessment maken onderdeel uit van de procedure.

In eerste instantie is dit een aanstelling voor 1 jaar, maar het doel is om langer met elkaar te gaan samenwerken. Dit is afhankelijk van je functioneren en van organisatieontwikkelingen.

Meer informatie en belangstelling

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Joos Janssen, concerncontroller, via telefoon 088 – 355 5073. Hij maakt graag een skype afspraak om meer te vertellen over Control binnen de brandweer. Als je belangstelling hebt voor de functie solliciteer dan vóór 29 mei 2020 via www.vggm.nl/vacatures of via https://vggm.easycruit.com/vacancy/2508153/159037?iso=nl

 

Arnhem Noord
Rietgrachtstraat 74
6828 KE Arnhem
088 355 6111

Delen