Zelfstandig wonende ouderen

Hoewel ze door lichamelijke en/of geestelijke beperkingen minder zelfredzaam zijn, wonen ouderen steeds langer zelfstandig. Daardoor is bij hen de kans op brand groter. 

Toch stimuleert de overheid met woningaanpassingen en subsidie dat ouderen zelfstandig wonen. Verzorgingshuizen bestaan niet meer. Ze worden omgebouwd tot zelfstandige appartementen. Bedrijfshulpverlening (BHV) of andere vormen van begeleiding is niet langer aanwezig. Dus moeten ouderen zichzelf redden in nood.

 

Meer informatie

Aandacht voor brandveiligheid. Hier vindt een helder overzicht om uw woning te controleren op brandveiligheid.

Rookmelderteam. Als u zelf een rookmelder niet kunt ophangen en u hebt ook niemand in de buurt die dat kan, kunt u het rookmelderteam bellen.

Rookmelders. Het vroeg ontdekken van brand is van levensbelang. Zeker als iemand minder mobiel is en meer tijd nodig heeft om te vluchten. Rookmelders mogen dan ook niet ontbreken in huis 

 

waar hangt u de rookmelder op?

 

Vluchtsleutel. Een praktisch hulpmiddel, dat weinig kost. Als er brand is uitgebroken en je vlucht moet je natuurlijk niet hoeven zoeken naar de sleutel van de deur. Een vaste plek/haakje bij de deur is natuurlijk ok een prima oplossing

 

Praten helpt

Neem voor hulp en advies contact op met het Steunpunt Brandweer. Het steunpunt is zeven dagen per week van 08.00 - 24.00 uur bereikbaar via telefoonnummer: 0800-1288. Mailen kan ook: steunpuntbrandweer@de-basis.nl.

Delen