Wie wordt landskampioen Jeugdbrandweer 2018?

  • Brandweer Gelderland-Midden
  • 26 september 2018

Vorig jaar won Rheden landskampioen ‘Aspiranten hoge druk’ en Ede ‘Aspiranten lage druk’. Ook dit jaar hebben de jeugdleden van zowel Rheden als Ede zich gekwalificeerd voor de landskampioenstitel. Van onze regio spelen verschillende ploegen in alle drie de categorieën mee: junioren lage druk, aspiranten lage druk en aspiranten hoge druk. Ede doet mee bij alle drie de wedstrijdklassen, Rheden alleen bij de aspiranten hoge druk.

"Hier zijn we heel trots op", vertelt Corné als Coördinator Jeugdbrandweer Ede en VGGM. "Om de titel landskampioen te verkrijgen moet elk korps zich eerst kwalificeren voor de landelijke finale. Onze jeugdbrandweerposten hebben zich gekwalificeerd door bij de halve finale in de top 3 te komen. De beste vijf van de halve finale gaan door naar de landelijke finale. De concurrentie was niet mals. Van onze regio zijn dus Jeugdbrandweer Ede en Rheden door."

“De leden Rheden zijn ze druk aan het oefenen”, vertelt Martijn - jeugdleider bij Jeugdbrandweer Rheden. “Elke week krijgen ze een nieuw scenario voor hun kiezen én elke week maken we het een beetje moeilijker. Zelfs inzetten met mogelijke slachtoffers komen aan bod waarbij er een tweede ploeg moet assisteren. En ook de locaties verschillen”, vult Martijn aan. “van een industriële locatie tot oefenen op een schip”.

Aanmoedigen en bezoeken
Op 29 september (in Delfzijl) en op 6 oktober (in Mijdrecht) worden de wedstrijden gespeeld. Zowel de jury als de leden van de deelnemende jeugd stellen het bezoek door ouders, broers en zussen, andere familie, vrienden, supporters, (regionaal) commandanten en burgemeesters bijzonder op prijs. Het is belangrijk dat deze geïnteresseerden via het deelnemende jeugdkorps het meldadres in de wedstrijdgemeente ontvangen. Bij het meldadres kunt u het adres van de wedstrijdlocatie verkrijgen. Deze blijft tot het laatste moment geheim zodat elke ploeg gelijke kansen heeft en het thema van de wedstrijd een verrassing blijft. Laat bij de meldlocatie nog wel even weten voor welke jeugdbrandweer je komt en in welke klasse(n) zij spelen. Het kan namelijk zijn dat de verschillende klassen op verschillende plekken in scene zijn gezet.

De uitreiking
Het spannendste moment van de wedstrijddag is natuurlijk de prijsuitreiking. Ook hier zijn bezoekers van harte
welkom. Bij het meldadres kunt u de aanvangstijd en de locatie opvragen.

Delen