Jeugdbrandweer in actie bij wedstrijden in Velp

 • Brandweer Velp
 • 12 mei 2018
Jeugdbrandweer Rheden organiseerde dit jaar de landelijke jeugdbrandweerwedstrijd. Op de gemeentewerf in Velp en bij Kinderopvang Boeiend streden de jongeren voor een plaats in de halve finale. Door naar de volgende ronde zijn:
 Junioren Aspiranten
 1. Veenendaal
 2. Oisterwijk
 3. Meppel
 1. Neerrijnen
 2. Amerongen
 3. Veenendaal
 4. Deventer

Over de wedstrijd en het scenario

Bij deze wedstrijd doen zowel junioren(12 tot en met 15 jaar) als aspiranten(16 tot en met 18 jaar) mee. Beiden zijn op locatie getoetst op bijvoorbeeld het redden van slachtoffers en de samenwerking binnen het team. Ook eigen veiligheid moeten ze hierbij niet vergeten.
 
Zo moesten de aspiranten bij de gemeentewerf het volgende scenario oplossen. Bij de werf was een CV-monteur bezig met slijpwerkzaamheden in de kelder toen een vonk brand veroorzaakte. De monteur kon op tijd wegkomen maar kon niet voorkomen dat de brand doorsloeg naar de bovenliggende etage. Voor de ploegen een hele uitdaging omdat ze eerst de uitbreiding moesten bestrijden en toen pas naar de CV-ruimte konden gaan. Maar…hebben ze wel aan het afsluiten van het elektra en het gas gedacht?
 
In het magazijn van Kinderopvang Boeiend heeft een vergeten koffiezetapparaat brand veroorzaakt in de keuken. Dit is doorgeslagen naar het naastgelegen lokaal. Er zijn geen slachtoffers maar om bij het magazijn te komen moet je eerst het klaslokaal door.
 
Anton Slofstra (directeur Brandweer Gelderland-Midden) en Jan Hendrik Klein Molekamp (de burgemeester van Rozendaal) overhandigden de winnaars hun prijs en ticket voor de halve finale. Deze wordt in Oudewater op 16 juni en Lelystad op 9 juli gestreden. Kijk voor meer informatie hierover op www.jeugdbrandweernederland.nl

---
Foto's: Ronald Heitink

Tweets #JBNL

 • @jbwbru
  • Zaterdag 16 november hebben wij de Zeeuwse vaardigheidstoetsen mogen organiseren. Met een Aspiranten HD en Junioren LD baan. #vrz #jbnl #bruinisse
  • 20 nov 2019 10:05
 • @jornklaver
  • #Jureren #Wedstrijden #Jeugdbrandweer #Bevelvoerder #JBNL #VRU @ Fort Maarsseveen https://t.co/vh5oTfF1EG
  • 15 nov 2019 09:15

Delen