TOOM Award 2016 voor Hof van Breunissen in Gendt

  • Arnhem
  • 10 februari 2017

De TOOM Award 2016 is door Brandweer Gelderland-Midden uitgereikt aan Het Hof van Breunissen in Gendt. Donderdagmiddag 9 februari namen hoofd conciërge Arnold Jansen en facilitair manager Karin Derksen de prijs in ontvangst in de brandweerkazerne in Arnhem. Hier waren tientallen vertegenwoordigers aanwezig van instellingen en organisaties die zijn aangesloten met een automatisch brandalarm op de regionale alarmcentrale.

Het Hof van Breunissen is een verpleeghuis is het Betuwse Gendt en heeft vorig jaar geen enkele onechte brandmelding gehad. Wel was er een echte brandmelding, namelijk een frituurpan stond op een kookplaat, die aan was. In 2015 was er wel één onechte brandmelding. Door bakken en branden ging het automatisch alarm af.

De brandweer reikt jaarlijks een oorkonde met beeldje uit aan een instelling of organisatie die zo min mogelijk loze brandmeldingen heeft. Onder TOOM wordt verstaan terugdringen van onechte en onnodige brandmeldingen. Ongeveer 550 instellingen hebben een automatisch brandalarmsysteem dat is aangesloten op de regionale alarmcentrale. Als een rookmelder afgaat wordt direct alarm geslagen. De brandweer wil met de prijs aandacht vragen voor het probleem van onnodig uitrukken, iets dat de brandweer veel geld kost, en de verkeersveiligheid ook in gevaar brengt door onnodig met toeters en bellen uit te rukken. De brandweer brengt voortdurend onder de aandacht dat brandveiligheid en TOOM een verantwoordelijkheid is van de organisatie zelf.

De brandweer is zeer blij met de maatregelen en de inzet van het Hof van Breunissen. Volgens Gerard de Groot is het verpleeghuis een goed voorbeeld voor andere instellingen. De directeur van het verpleeghuis liet eerder al weten dat hij blij is met de prijs.

De TOOM talenten 2016, voor degenen die zich hard inzetten voor het terugdringen van onechte en onnodige meldingen zijn uitgereikt aan Ziekenhuis Rijnstate in Zevenaar en Ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede.

 

Delen