Brandweerkoffer voor baby Timo

  • Heteren
  • 06 oktober 2017

Een knalrood brandweerkoffertje met daarin een rookmelder, een speciaal brandweer-slabbetje én handige tips om het huis brandveiliger te maken. Dat kregen Dorien en Wouter van den Hul uit Heteren vanochtend (6 oktober 2017) van burgemeester Toon van Asseldonk en Wichard ten Westenend van de brandweer.

Hun zoontje Timo werd op 1 oktober om 06.20 uur geboren, en toen zijn vader hem kwam aangeven op het gemeentehuis, bleek Timo de eerste baby van oktober te zijn in de Overbetuwe. En daarom kreeg hij het brandweerkoffertje, als cadeautje van Brandweer Gelderland-Midden vanwege de nationale Brandpreventieweken. In dit koffertje zaten leuke cadeautjes en nuttig foldermateriaal. Zijn broertje Noud van 2 kreeg ook een brandweertasje. Hij was daar erg blij mee en mocht op het laatst in de brandweerauto.

De brandweer besteedt tijdens de Brandpreventieweken dit jaar extra aandacht aan jonge ouders, omdat er gemiddeld meer woningbranden voorkomen bij jonge gezinnen. Door rookmelders te gebruiken, deuren te sluiten, een babyfoon te installeren, en afspraken te maken over een vluchtplan, wordt het huis veiliger.

Brandweerman Ten Westenend maakte nog even een rondje met Wouter en Dorien door hun huis, om tips te geven over brandveiligheid. Vader Wouter: "We hadden al wel brandmelders, maar hij heeft ons tips gegeven op welke plekken ze het beste kunnen hangen. Heel erg nuttig! Gelukkig wist Wichard mij te vertellen dat er op meerdere plekken in huis goede rookmelders een welkome aanvulling zou zijn. Nou dat gaan we dus meteen op pakken!".

Nog meer tips voor jonge ouders om hun huis brandveiliger te maken: www.brandweer.nl/rozewolk

Delen