STH draait door!

Voor het programma Grootschalig Brandweeroptreden Specialistisch Optreden (GBO-SO) stond dit jaar voor ieder specialisme een bijeenkomst gepland om de deelprojecten op te leveren, kennis en expertise te delen met de regio’s en demonstraties te geven. Deze bijeenkomsten waren onderdeel van de overdracht aan de regio’s omdat het programma zelf eind dit jaar stopt. Net als bij ieder ander evenement gooide corona roet in het eten. Zo kon het Kennisevent Natuurbrandbeheersing in maart helaas niet doorgaan. Maar... daardoor laten wij ons niet tegenhouden... dit najaar staat in het teken van GBO-SO draait door!

Reeks webinars
GBO-SO draait door bestaat uit een reeks webinars over de verschillende specialismen. Schuif aan tafel bij een van de specialismen en beleef online waar het binnen ieder specialisme om draait. We trappen af met het specialisme Technische Hulpverlening: STH draait door!

Webinar STH draait door , 9 & 10 september 2020

STH-teams ondersteunen de lokale brandweer bij het lokaliseren en bevrijden van slachtoffers bij instortingen van gebouwen, bouwwerken en binnenkort ook bij gecompliceerde spoorincidenten. Wat komt daar allemaal bij kijken? Welke ontwikkelingen zijn er? Met wie wordt er samengewerkt? Welke meerwaarde heb jij in de praktijk aan een van de specialismen? Schuif online aan tafel bij het webinar STH draait door! De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Specialisten aan het woord over de succesvolle inzet en redding na de explosie en instorting van een grillroom in Coevorden (07-12-2019).
  • STH breidt zich, in samenwerking met Prorail voor op complexe spoorincidenten. Wat zijn de laatste ontwikkelingen?
  • Aan tafel met USAR.nl, hoe werken we samen en waar versterken we elkaar?
  • STH zoekt nieuwe collega's, heb jij het in je?

 

Aanmelden

STH draait door wordt uitgezonden op:
9 september
20:00 - 21:00 uur
Herhaling: 10 september 15:00 - 16:00 uur

Aanmelden voor de webinar? stuur een e-mail naar: kennisevents@ifv.nl

Let op! Geef bij je aanmelding aan op welke dag je de webinar wil volgen, 9 of 10 september. 

Specialisme Technische Hulpverlening

Het specialisme technische hulpverlening (STH) is het eerste specialisme binnen GBO-SO. Sinds 2016 zijn de vijf specialistische teams operationeel. Om een landelijke dekking te garanderen is het team STH verdeeld over vijf standplaatsen in Nederland: Drachten, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Beusichem en Tilburg.  

GBO-SO

Soms zijn incidenten zo complex dat er speciale kennis en materieel nodig is. Daarvoor zijn er specialistische teams. Samen werken we aan grootschalig en specialistisch brandweeroptreden.

GBO-jaaroverzicht-2016-1.jpg

Delen