Communicatieadviseur

Ter versterking van het team Communicatie zijn wij binnen Veiligheidsregio Fryslân op zoek naar een: Communicatieadviseur met aandachtsgebied Brandweer. Standplaats Leeuwarden, voor 32 uur per week.

Met en voor wie ga je werken?

Ons werk is divers, geen dag is hetzelfde. Net als de mensen die bij ons werken. Zo dragen niet alle brandweermensen een helm en vuurwerende kleding. Van inkoopmedewerker tot monteur, van jeugdverpleegkundige tot P&O-adviseur: wij zijn allemaal Veiligheidsregio Fryslân. Iedereen draagt vanuit de eigen expertise bij aan het functioneren van onze organisatie.

Wat ga je doen?

Binnen het team Communicatie ben je de adviseur met aandachtsgebied brandweer, waarvoor en waarover je de communicatie verzorgt. Je hebt daarin een initiërende en ondersteunende rol.

Je adviseert over interne en externe communicatievraagstukken gerelateerd aan de brandweer. Ook vertaal je adviezen naar concrete activiteiten en begeleid je de realisatie. Je schrijft, beoordeelt en redigeert online en offline communicatie-uitingen, waaronder nieuwsbrieven, persberichten, artikelen en social mediaberichten.

Je bent de coördinator en organisator voor de pool van piketvoorlichters brandweer. Als dat nodig is, is het voor jou geen probleem om in te springen in de piketpool als piketvoorlichter.

Je bent ruim ervaren op het gebied van mediabegeleiding en staat de media ook te woord. Samen met je communicatiecollega’s ben je verantwoordelijk voor de persvragen, voor brandweer-gerelateerde zaken en in voorkomende gevallen ook voor bredere onderwerpen binnen Veiligheidsregio Fryslân.

Je legt een relatie met de voor jou relevante contactpersonen bij Brandweer Nederland en bent aanwezig bij relevante landelijke overleggen en bijeenkomsten.

Je gaat deel uitmaken van een groep enthousiaste communicatiecollega’s van het team Communicatie.

Ons team

Ons team bestaat uit communicatieprofessionals, allemaal met eigen kennis en expertise op het gebied van strategie, advies, online communicatie en uitvoering. Met elkaar leveren wij een bijdrage aan de communicatiedoelstellingen van Veiligheidsregio Fryslân.

Jij bent een communicatieadviseur met

  • Een combinatie van advieskracht en een handen-uit-de-mouwen mentaliteit.
  • Een afgeronde relevante hbo en/of wo-opleiding, bijvoorbeeld Communicatie.
  • Ruime ervaring met advisering en begeleiding van communicatievraagstukken, bij voorkeur in een politiek-bestuurlijke omgeving.
  • Ervaring met woordvoering.
  • Passieve beheersing van de Friese taal is een pre.

Als communicatieadviseur voor dit team is het logisch dat jij beschikt over

  • De competentie samenwerken: samen met collega’s binnen en buiten ons team zorg je voor een optimale bijdrage vanuit jouw rol.
  • Nieuwsgierigheid: je bent toegankelijk, stapt probleemloos af op collega’s en maakt makkelijk persoonlijk contact.
  • Klantgerichtheid: voor alles wat we doen, focussen wij ons op onze interne en externe klanten. Je werkt volgens vooraf gemaakte afspraken.
  • Flexibiliteit: bij de brandweerorganisatie werken onder meer 1200 vrijwilligers. Zij werken niet alleen tussen 9 en 5. We zullen daarom een beroep doen op je flexibiliteit.

Ons aanbod

Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring bedraagt de inschaling maximaal € 4.225,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Het betreft een structurele functie, we zoeken een collega voor een langere periode. Veiligheidsregio Fryslân start met een aanstelling voor de periode van één jaar. Een vaste aanstelling is bij goed functioneren ons uitgangspunt. De tijdelijke aanstelling kan in nader overleg plaatsvinden op basis van een payroll-constructie of detachering.

Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Naast een 36-urige werkweek kun je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB). Het IKB bedraagt 17,05% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen. Daarnaast is er een reiskostenvergoeding en pensioenregeling.

Download de vacature

 

Solliciteer hier!

Veiligheidsregio Fryslân
Harlingertrekweg 58
8913 HR Leeuwarden
088-2299999

Delen