Wij gaan flyboards inzetten!

  • Fryslân
  • 01 april 2021

Update: We hebben natuurlijk te maken met een 1 april grap! We gaan dit (vooralsnog) niet inzetten! 

Onderstaand vind je een interview van onze woordvoerder Ingrid Weert (ook te zien in de promotie-video) bij Omrop Fryslân. Kijk vanaf 17:07! 

Donderdag 1 april 2021 - Brandweer Fryslân gaat het aankomende seizoen een pilot draaien met een nieuw blusreddingsvaartuig, namelijk het flyboard. 

Het aankomende watersportseizoen lijkt zoals minist​er Hugo de Jonge aangeeft "een druk seizoen te worden". Veel mensen kiezen voor een vakantie in eigen land, waarbij ons waterrijke Fryslân een populaire bestemming is. Dat houdt in dat het ook druk wordt op het water. Waar veel mensen bijeenkomen, is de kans op brand- en waterongevallen groot. Vandaar dat Brandweer Fryslân het aankomende seizoen een pilot gaat draaien met een nieuw blusvaartuig, namelijk het flyboard. Om dit te laten slagen is het noodzakelijk dat we hier op korte termijn medewerkers voor gaan opleiden.

We realiseren ons dat het coronavirus het oefenen belemmert. Het grote voordeel van dit vaartuig is dat het bediend kan worden door één persoon, waardoor de contactmomenten beperkt zijn en het oefenen mogelijk is.

In onderstaande video zie je een impressie van de mogelijkheden waar het vaartuig voor kan worden ingezet.

 

Delen