Nieuw jeugdbrandweerkorps

  • Gorredijk
  • 07 september 2019

Gisteravond zijn wij officieel van start gegaan met de jeugdbrandweer van Zuid-Oost Fryslân, gepositioneerd in Gorredijk. Op dit moment tellen wij 3 meiden, 3 jongens en 3 jongens die meedraaien. Dit alles gaat onder de leiding van vier jeugdleiders.

Op de open dag in maart zijn we begonnen met kenbaar maken dat we gingen starten met de jb en toen is het balletje gaan rollen. De jeugd is gisteren met veel lawaai, toeters en bellen aan komen rijden in een Amerikaanse tiller van de bosbrandweer.

Gearriveerd bij de kazerne troffen ze een pand vol met rook, daar zou een schaar vermist zijn. Na het officieel opstellen in 1 gelid konden ze beginnen met de verkenning. De schaar werd gevonden en deze werd door de (jeugd)bevelvoerder overhandigt aan Wim Kleinhuis waarmee hij het lintje voor de ruimte van de jeugdbrandweer kon door knippen. Na deze verrichting hield Wim een praatje om ons aan te moedigen.

In het pand van de de bosbrandweer is ook jeugdbrandweer Westerkwartier gehuisvest. Zij hebben ons samen met jeugdbrandweer Franeker op weg geholpen en beide korpsen waren aanwezig. Vanuit heel Fryslân kwamen er verscheidene brandweerlieden bij de start. Net als familie en vrienden van de jeugdleden en en leiders. 

 

 

Delen