CSG Liudger wint finale Technasium Brandweer Award

  • Gasselternijveen
  • 13 februari 2020

Op woensdag 12 februari streden zes teams van middelbare scholen uit Drenthe, Groningen en Fryslân om de Technasium Brandweer Award 2019-2020. Dat deden ze in Gasselternijveen op de boerderij van Agnes van de Ven (bekend van Boer Zoekt Vrouw).  

Branden in veestallen

Er is steeds meer aandacht voor branden en preventie in veestallen. De leerlingen kregen als opdracht om een zowel innovatief als technische voorziening, voorwerp, apparaat of systeem te ontwerpen. Met als doel veestalbranden te voorkomen, te bestrijden of te beperken.

Technasium Brandweer Award

Op 13 scholen in de provincies Drenthe, Groningen en Fryslân zijn de afgelopen periode ruim 200 groepjes leerlingen aan de slag gegaan met de brandweeropdracht. In elke provincie werd iedere school vertegenwoordigd door één groepje leerlingen in de regiofinale. Deze vonden op de brandweerkazernes Assen, Groningen en Heerenveen plaats.

Finale

Gisteren presenteerden de zes overbleven teams met de beste ideeën hun idee over hoe een brand in een veestal op een innovatieve manier voorkomen, bestreden of beperkt kan worden. De deskundige jury keek naar de meest vernieuwende en inhoudelijk goede ideeën, maar ook naar het prototype en de procesposter, waarin de wijze waarop de groep als team geopereerd heeft naar voren komt.

Winnaar

CSG Liudger uit Drachten bedacht een slim blussysteem en een brandalarmering via je mobiel en won daarmee de finale. 

 

Delen