Brandweer Fryslân wint de Zilveren Rookmelder 2019

  • Brandweer Fryslân
  • 29 september 2020

Het Brandveilig Leven-project ‘Piep in de Bieb’ van Brandweer Fryslân streed op 29 september mee als een van de drie finalisten voor de Gouden Rookmelder.

De Gouden, Zilveren en Bronzen Rookmelders worden jaarlijks uitgereikt voor projecten die hebben bijgedragen aan brandveiligheid. Het project ‘Piep in de Bieb’ is een rondreizende tentoonstelling voor de jeugd met voorbeeld-oorzaken van woningbranden die tijdens een speurtocht in de bieb gevonden kunnen worden. Tussen mei 2019 en februari 2020 was deze te zien in de bibliotheken van Makkum, Bolsward, Wommels, Koudum, Workum en Sneek.

Brandweer Fryslân ontvangt Zilveren Rookmelder 2020

De jury gaf aan: "Dit is een leuk en concreet project. Goed om te zien dat repressie hier ook aan verbonden is en niet alleen risicobeheersing brandveilig leven. Er wordt op een relatief eenvoudige manier een brede doelgroep bereikt. Dit project kan zowel klein als heel groot ingezet worden en is daarmee goed toepasbaar voor andere regio's. Dit project is goed voor je en zorgt voor het gesprek over brandveiligheid." 

De Gouden Rookmelder was voor Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant met ‘Online leeromgeving verstandelijk beperkten’ (Steffi) en de Bronzen Rookmelder was voor Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond met ‘Doventolk’. 

Delen