Bibliotheken in Súdwest-Fryslân in teken van brandveiligheid met ‘Piep in de Bieb’

  • Makkum
  • 29 april 2019

Op 1 mei starten de bibliotheken Mar en Fean en Brandweer Fryslân met het brandveiligheidsproject ‘Piep in de Bieb’. Het project is gericht op basisschoolkinderen en hun ouders, maar alle bezoekers zijn van harte welkom om zich te laten informeren over brandveiligheid.

Brandveiligheid

“Piep in de Bieb” is een reizende tentoonstelling met veel voorbeelden van oorzaken van woningbranden. Kinderen en ouders kunnen aan de hand van een speurtocht de twintig meest voorkomende oorzaken van woningbranden opzoeken in de bibliotheek. Ook is er op gezette tijden een brandweerman aanwezig voor alle brandveiligheidsvragen van bezoekers.

Openingstijden ‘Piep in de Bieb’

Van 1 mei tot en met 24 mei 2019 is de “Piep in de Bieb” tentoonstelling in de bibliotheek van Makkum aanwezig. Iedereen is welkom op de volgende tijden:

Dinsdag          14:00 – 18:00 uur
Woensdag      14.00 – 18.00 uur
Donderdag     14.00 – 18.00 uur
Vrijdag            14.00 – 20:00 uur

Piep in de Bieb

Zes bibliotheken

Het project wordt uitgevoerd in zes bibliotheken van Mar en Fean in Súdwest-Fryslân. In mei wordt er gestart in de bibliotheek in Makkum. In juni is de bibliotheek in Bolsward de volgende, in oktober is het project in Wommels, in november in Koudum, in januari 2020 in Workum en tenslotte in februari 2020 in Sneek. Basisscholen uit de buurt worden, tijdens de drie weken dat het project in de buurt is, uitgenodigd voor een gastles in de bibliotheek.

Officiële opening

Wim Kleinhuis, algemeen directeur Veiligheidsregio Fryslân en regionaal commandant Brandweer Fryslân, is net als afgevaardigden van de bibliotheek en gemeente aanwezig bij de opening. Bovendien zijn de leden van de plaatselijke blusploeg hierbij aanwezig zijn en natuurlijk hopen we op de aanwezigheid van veel mensen uit het dorp en omgeving.

 

Delen