Open dag brandweer Gorredijk

Zaterdag 30 maart is er van 11.00 tot 16.00 uur een open dag bij de brandweerkazerne van Gorredijk. Vanaf 11.00 uur zijn er verschillende demonstraties en activiteiten voor jong en oud. Tijdens de dag kun je een kijkje achter de schermen bij de brandweer en wordt informatie gegeven over het werken bij de brandweer. Daarnaast kunnen bezoekers een kijkje nemen bij de brandweerwedstrijden.

Demonstratie en een kijkje achter de schermen

Tijdens de open dag is er een gevarieerd programma voor jong en oud waarbij verschillende onderdelen van het werkveld van de brandweer aan bod komen. Weet jij hoe de brandweer te werk gaat tijdens een ongeval? En wat je moet doen als je thuis een vlam in de pan krijgt? Tijdens deze open dag kun je het allemaal leren en bekijken. Daarnaast zijn er diverse andere hulpverleners aanwezig zoals Rode Kruis, Reddingsbrigade, Ambulance en Nederlandse Brandwonden Stichting.

Brandweerdiploma voor kinderen

Voor kinderen die meekomen naar deze open dag is er een springkussen en een circuit van spellen waarmee je een brandweerdiploma kunt halen. Ook kun je als brandweervrouw/man op de foto, blussen met een echte brandweerslag en een brandweerauto bekijken.

Brandveilig leven

Tijdens de open dag geven we ook informatie over wat je kunt doen om de veiligheid in je omgeving te vergroten. We vertellen bijvoorbeeld over het belang van rookmelders en hoe je moet vluchten voor rook. Wil jij met de brandweer in gesprek over brandveiligheid thuis en je omgeving? Wij informeren je graag!

Brandweerwedstrijden

Ook kun je kijken bij de ABWC brandweerwedstrijden. Negen brandweerploegen uit Groningen, Drenthe en Fryslân gaan op deze dag de strijd met elkaar aan in Gorredijk en laten zien waar ze in de dagelijkse praktijk mee te maken krijgen; namelijk onder tijdsdruk op een veilige manier omgaan met incidenten. Er is voor de deelnemende teams een leuk en uitdagend scenario bedacht. Kom vooral kijken!

Open dag brandweer Gorredijk
Leitswei 3
8401 CL Gorredijk
088-2299999

Delen