Informatieavond Brandweer Wolvega

Brandweer Wolvega zoekt collega's! Ben je geïnteresseerd om bij de vrijwillige brandweer van Wolvega te werken? Kom dan naar de informatieavond! Ploegleden vertellen over de vrijwillige brandweer en gaan graag met je in gesprek.

Locatie: Grafietstraat 1, Wolvega
Datum: Dinsdag 25 juni
Tijd: 19.30 uur

Ervaringen van medewerkers

Kevin: “Ik zit bij de brandweer omdat ik graag mensen help en het erg leuk vind om als team samen bezig te zijn. Ik werk in ons familiebedrijf in Wolvega en ben vaak in de buurt van de kazerne. Mijn werk is flexibel en dat is belangrijk. Als de pieper gaat, moet ik meteen alles achter me laten en haast ik me naar de kazerne. We weten nooit precies waar we op af gaan en wat we aantreffen. Dat maakt het spannend, maar juist ook heel dankbaar. Samen staan we dag en nacht klaar voor iedereen om ons heen en dat geeft een goed gevoel. De brandweer geeft ons ook mogelijkheden om verder te leren en te ontwikkelen. Dat is altijd mooi meegenomen!”

Martin: “Tijdens een open dag van de brandweer ben ik als kind besmet geraakt met het brandweervirus. Dankzij medewerking van mijn werkgever en compassie van mijn gezin kan ik de brandweer erbij doen. Tijdens een uitruk ligt het werk of gezinsleven plotseling stil. Vooral thuis heeft dit impact want papa/manlief gaat ineens weg. Wat is er aan de hand? Wanneer komt hij terug? Dit blijft spannend. In de brandweerauto wegrijden, het onbekende tegemoet, vol concentratie, ineens een andere wereld, de uitdaging. Dat is geweldig. De tijdsinvestering krijg je dubbel en dwars terug met een tevreden en voldaan gevoel. Het geeft mij veel energie. De saamhorigheid op de brandweerpost en met de collega´s is ongekend. Je krijgt er als het ware een extra familie bij.”

Informatieavond Brandweer Wolvega


Delen