Wil je in Lelystad als vrijwilliger bij de brandweer?

Brandweer Flevoland is 24 uur per dag, 7 dagen per week direct inzetbaar voor het redden van mens (waaronder reanimaties) en dier.

We werken met passie en op basis van gelijkwaardigheid met zowel beroepsmedewerkers als vrijwilligers. Op de posten in Almere en Lelystad werken we met het zgn. kazerneringsmodel. Dat houdt in dat we verplicht zijn om op de kazerne te verblijven tijdens onze dienst. Het voordeel hiervan is dat je de passie voor de brandweer kunt combineren met je werk- en privé situatie. Voor de post Lelystad zijn we op zoek naar vrijwilligers die naast de kazerneringsdiensten (ongeveer twee keer per maand) ook beschikbaar zijn om bij oproep zich in te zetten voor de brandweer.

Bij Brandweer Flevoland geloven wij in een eigen en gedeelde verantwoordelijkheid voor het behalen van de doelstellingen van jouw functie en het invulling geven aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarbij sta jij als belangrijk onderdeel van Brandweer Flevoland centraal. Voor meer informatie over onze organisatie verwijzen we naar onze website: www.brandweerflevoland.nl

Je voldoet aan onderstaand profiel?
Je bent woonachtig in Lelystad, je bent minimaal 18 jaar en beschikt over MBO (2-3) werk- en denkniveau. Je hebt je rijbewijs B en je bent bereid om de opleiding tot manschap A te volgen of hebt het diploma in je bezit. We zoeken sportieve (zowel lichamelijk als geestelijk gezond), enthousiaste teamplayers, die kunnen samenwerken maar ook individueel hun mannetje kunnen staan.

Wat kunnen we jou bieden?
Je krijgt een basisopleiding voor de functie van manschap A (brandweerman/vrouw). Deze opleiding duurt anderhalf jaar. Daarna is er de mogelijkheid om specialistische opleidingen te volgen, zoals die voor brandweerchauffeur of instructeur. Als vrijwilliger oefen je regelmatig op de kazerne of locatie, zodat je de brandweertaken goed blijft beheersen.

Brandweer Flevoland biedt een boeiende functie in een organisatie die volop in beweging is en er toe doet!. Voor deze functie bieden wij een passende vergoeding die bestaat uit een jaarvergoeding (januari 2018: €349,00.) en een vergoeding voor de kazernedienst die je draait (januari 2018: €128,37 13 uurs dienst en € 248,96. voor een 24 uursdienst in het weekend). Daarnaast kennen we vergoedingen voor de uren die je besteedt aan opleiding, oefenen en uitrukken.

Solliciteren?
Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Dennis van Slooten, teamleider Brandweerzorg West (Lelystad) 06-10955871 of per e-mail: d.vanslooten@brandweerflevoland.nl. Voor meer informatie over de procedure, neem je contact op met Sandra Kater, telefoon: 06-83525111 of per e-mail: s.kater@brandweerflevoland.nl. Word jij enthousiast van deze functie, twijfel dan niet en reageer voor 31 mei 2018. We kijken uit naar een aansprekende sollicitatie, aangevuld met een volledig CV. Stuur deze naar: vacatures@brandweerflevoland.nl. Naar aanleiding hiervan zullen we z.s.m. contact met je opnemen.

Lelystad
Gordiaandreef 101
8233 AB Lelystad
0900-0165

Delen