Vacature Coördinator Brandweerzorg Zuid West

De afdeling Brandweerzorg is op zoek naar een: 

coördinator Brandweerzorg
(1 fte voor Almere en Lelystad)

De organisatie
Brandweer Flevoland is een dynamische organisatie, met werk dat er toe doet! Het beschermen en redden van mensen en dieren staat centraal in het werk dat we uitvoeren en de organisatie die wij zijn. Brandweer Flevoland is onderdeel van de Veiligheidsregio Flevoland. De Veiligheidsregio is een samenwerkingsverband van gemeenten, brandweer, GHOR, politie en andere hulpdiensten op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing. Het bestuur van de Veiligheidsregio wordt gevormd door de zes burgemeesters van de gemeenten Almere, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder, Zeewolde en Urk.

Flevoland is een regio met een bloeiende economie en een groeiende bevolking. Met logistieke knooppunten, veel recreatie, grote evenementen en een vliegveld kent de regio een heel eigen risicoprofiel en dynamiek. Om de uitdagingen van nu en de (nabije) toekomst aan te kunnen wordt de organisatie versterkt. Deze versterking heeft als doel de veiligheid van de burger in Flevoland duurzaam te borgen en krijgt vorm door het opnieuw inrichten van de eigen organisatie, maar ook door de (intensieve) samenwerking met de veiligheidsregio’s Gooi en Vechtstreek en Utrecht en de GGD Flevoland.

Als coördinator Brandweerzorg bouw jij mee aan een stevige regio. Je bent verantwoordelijk voor het doelmatig en doeltreffend functioneren van 1 of 2 brandweerposten met beroepskrachten en vrijwilligers die zich naast elkaar, dag en nacht inzetten voor een (brand)veilige woon- en werkomgeving. Dit doe je natuurlijk niet alleen, je werkt hierin nauw samen met de collega coördinatoren Brandweerzorg, de vakinhoudelijke coördinatoren en niet te vergeten de kaderleden op de locaties.

Wie zoeken wij?
Als coördinator Brandweerzorg geef je mens- en resultaatgericht leiding aan bevelvoerders en manschappen (zowel beroeps als vrijwilligers) die gekoppeld zijn aan de locatie. Omdat je buiten het rooster werkt, vorm je een continue factor en ben je aanspreekbaar voor collega’s. Op basis van de nauwe samenwerking met de collega’s dragen jullie een eenduidige visie uit en zorgen jullie ervoor dat collega’s goed worden geïnformeerd. Je zorgt voor een goede afstemming met de vakinhoudelijke coördinatoren en de bevelvoerders van jouw locatie over de beheersmatige werkzaamheden. Samen met je collega coördinatoren werk je met een strategische personeelsplanning (in-,door- en uitstroom), voer je personeelsgesprekken en begeleid je medewerkers in hun loopbaan. Je draagt er in belangrijke mate aan bij dat zij goed zijn toegerust om invulling te geven aan hun functie en loopbaan. Je stimuleert een open, inspirerende werkomgeving waarin wordt samengewerkt en elkaar feedback wordt gegeven. De samenhang tussen collega’s vind je belangrijk. Operationele zaken en voortgangsrapportages worden efficiënt door jou afgehandeld.

Je beschikt over aantoonbaar HBO werk- en denkniveau (o.b.v. opleiding en/of eerder assessment) en hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring. In deze functie kan de rol van Officier van Dienst worden vervuld.

Wat bieden wij?
Brandweer Flevoland biedt in de eerste plaats een boeiende functie in een organisatie die volop in beweging is. Geen dag is hetzelfde. Als je een interne collega bent met een beroepsaanstelling, dan mag je de functie eerst voor een jaar gaan invullen. Daarna wordt de benoeming definitief. Je behoudt te allen tijde je vaste aanstelling. Wanneer je een collega bent met een vrijwillige aanstelling, dan bieden wij jou een tijdelijke aanstelling van een jaar met (bij gelijke omstandigheden en goed functioneren) perspectief op een vaste aanstelling. Brandweer Flevoland is onderdeel van de Veiligheidsregio Flevoland. Al het personeel is daarom in algemene dienst van de Veiligheidsregio. De functie is ingeschaald in schaal 10. Daarbij hoort een maximaal bruto maandsalaris van € 4.362,-- op basis van een 36-urige werkweek (fulltime). Inschaling hangt af van kennis en ervaring. Daarnaast biedt Veiligheidsregio Flevoland goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Contactpersoon
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Patrick Sprokkereef, teamleider Brandweerzorg, bereikbaar via nummer: 0900-0165 (lokaal tarief) of per email: p.sprokkereef@brandweerflevoland.nl. Voor vragen met betrekking tot de selectieprocedure kun je contact opnemen met Monique Sinselmeijer, adviseur HR, 06-22221075 of per e-mail:m.sinselmeijer@brandweerflevoland.nl.

Solliciteren
Als de functie jou aanspreekt, nodigen we je van harte uit om voor 5 januari a.s. te solliciteren. Solliciteer dus direct door je CV en motivatie te sturen naar: vacatures@brandweerflevoland.nl.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 16 januari 2020. Een online assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Deze vacature wordt (nogmaals) intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Almere Stad
Markerkant 15-13
1314 AT Almere
0900-0165

Delen