Teamleider Brandweerzorg Noord en Oost in Flevoland

Voor de afdeling Brandweerzorg is Brandweer Flevoland op zoek naar een

Teamleider Brandweerzorg
Voor 36 uur per week
voor de gewesten Noord (Noordoostpolder en Urk) & Oost (Dronten en Zeewolde)

De organisatie
Brandweer Flevoland is een dynamische organisatie, met werk dat er toe doet! Het beschermen en redden van mensen en dieren staat centraal in het werk dat we uitvoeren en de organisatie die wij zijn.

Brandweer Flevoland is onderdeel van de Veiligheidsregio Flevoland. De Veiligheidsregio is een samenwerkingsverband van gemeenten, brandweer, GHOR, politie en andere hulpdiensten op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing. Het bestuur van de Veiligheidsregio wordt gevormd door de zes burgemeesters van de gemeenten Almere, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder, Zeewolde en Urk.

Flevoland is een regio met een bloeiende economie en een groeiende bevolking. Met logistieke knooppunten, veel recreatie, grote evenementen en een vliegveld kent de regio een heel eigen risicoprofiel en dynamiek. Om de uitdagingen van nu en de (nabije) toekomst aan te kunnen wordt de organisatie versterkt. Deze versterking heeft als doel de veiligheid van de burger in Flevoland duurzaam te borgen en krijgt vorm door het opnieuw inrichten van de eigen organisatie, maar ook door de (intensieve) samenwerking met de veiligheidsregio’s Gooi en Vechtstreek en Utrecht en de GGD Flevoland.

Als teamleider Brandweerzorg bouw jij mee aan een stevige regio. Jij bent onderdeel van het MT Brandweerzorg en geeft direct leiding aan een drietal coördinatoren Brandweerzorg en indirect aan circa 15 beroeps- en ruim 300 vrijwillige collega’s. Je bent verantwoordelijk voor het doelmatig en doeltreffend functioneren van de brandweerposten met beroepskrachten en vrijwilligers die zich naast elkaar, dag en nacht inzetten voor een (brand)veilige woon- en werkomgeving. Je bent het tactische/operationele aanspreekpunt voor het lokale bestuur en andere instanties in jouw gebied. Dit doe je natuurlijk niet alleen, je werkt hierin nauw samen met de drie coördinatoren Brandweerzorg, de coördinatoren van de vakinhoudelijke teams en niet te vergeten de kaderleden in het gebied.

Wie zoeken wij?
Voor de specifieke fase waarin de organisatie zich bevindt en de behoeften daarbij vanuit de posten en haar medewerkers binnen jouw gebied, ben je in staat op te treden als ‘people-manager’. Je stelt daarbij de mensen, hun vakmanschap en het primaire proces centraal. Je biedt vertrouwen in een lerende organisatie en geeft mensen ruimte zodat ze zich verder persoonlijk kunnen ontwikkelen. Je bent loyaal, kritisch en communiceert open en eerlijk. Je hebt een coachende stijl van leidinggeven en bent doortastend in situaties die daar om vragen. Door je ervaring binnen de Brandweer, ben je snel op vlieghoogte en geef je van meet af aan mede vorm aan de veranderingen die we binnen Brandweer Flevoland hebben ingezet en draagt dit ook in- en extern uit. Vanwege het grote aantal vrijwilligers binnen ‘Noord en Oost’, zijn we op zoek naar een nieuwe teamleider die de specifieke behoeften en kenmerken die bij het vrijwilligerschap horen, een plek geeft binnen de organisatie van de Veiligheidsregio. Je verstaat politiek-bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen en ontwikkelingen.

Je bent je bewust van de gevoelens en behoeftes van anderen en hun omgeving, alsmede ieders invloed hierop. Je realiseert je bovendien dat een deel van jouw werk zich in de avonden en weekenden afspeelt. Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding en bent beschikbaar voor het vervullen van een repressieve functie (Officier van Dienst/ Hoofdofficier van Dienst).

Wat bieden wij?
Brandweer Flevoland biedt in de eerste plaats een boeiende functie in een organisatie die volop in beweging is. Geen dag is hetzelfde. Als je een interne collega bent met een beroepsaanstelling, dan mag je de functie eerst voor een jaar gaan invullen. Daarna wordt de benoeming definitief. Je behoudt te allen tijde je vaste aanstelling. Wanneer je een collega bent met een vrijwillige aanstelling, dan bieden wij jou een tijdelijke aanstelling van een jaar met (bij gelijke omstandigheden en goed functioneren) perspectief op een vaste aanstelling. Brandweer Flevoland is onderdeel van de Veiligheidsregio Flevoland. Al het personeel is daarom in algemene dienst van de Veiligheidsregio.

De functie is ingeschaald in schaal 12. Daarbij hoort een maximaal bruto maandsalaris van € 5.699,--, op basis van een 36-urige werkweek (fulltime). Inschaling hangt af van kennis en ervaring. Daarnaast biedt Veiligheidsregio Flevoland goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Contactpersonen
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Joep Rozendal, directeur Brandweerzorg, bereikbaar via nummer: 0900-0165 (lokaal tarief) of per email: j.rozendal@brandweerflevoland.nl. Voor vragen met betrekking tot de selectieprocedure kun je contact opnemen met Marsha Jonker, teamleider HR, 06-13929252 of per e-mail: m.jonker@brandweerflevoland.nl.

Solliciteren
Als onze organisatie en de functie jou aanspreken, nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Je kunt je sollicitatie uiterlijk op 12 december 2019 indienen. Solliciteer dus direct door je CV en motivatie te sturen naar: vacatures@brandweerflevoland.nl.

Wij willen deze vacature graag invullen met de juiste persoon, daarom nemen we met de aankomende feestdagen in het vizier, de tijd om de procedure zorgvuldig te doorlopen. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 18 december 2019. Een assessment (gepland op 20 december 2019) maakt onderdeel uit van de procedure. Wij verzoeken je vriendelijk hier vast rekening mee te houden. Vanwege de intensieve samenwerking met Brandweer Gooi en Vechtstreek, zal er een collega van Gooi zitting nemen in de selectiecommissie. Verder bestaat de selectiecommissie uit een brede samenstelling, waaronder ook vertegenwoordiging uit het werkgebied.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Emmeloord
Nijverheidstraat 34
8301 AD Emmeloord
0900-0165

Delen