Teamleider Brandweerzorg in Flevoland

Misschien heb je de eerste oproep niet gezien of heb je eerder getwijfeld of je zou reageren. Twijfel niet langer en reageer, want wij zijn op zoek naar een:

 Teamleider Brandweerzorg
Voor 36 uur per week

De organisatie
Brandweer Flevoland is een dynamische organisatie, met werk dat er toe doet! Het beschermen en redden van mensen en dieren staat centraal in het werk dat we uitvoeren en de organisatie die wij zijn.

Brandweer Flevoland is onderdeel van de Veiligheidsregio Flevoland. De Veiligheidsregio is een samenwerkingsverband van gemeenten, brandweer, GHOR, politie en andere hulpdiensten op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing. Het bestuur van de Veiligheidsregio wordt gevormd door de zes burgemeesters van de gemeenten Almere, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder, Zeewolde en Urk.

Flevoland is een regio met een bloeiende economie en een groeiende bevolking. Met logistieke knooppunten, veel recreatie, grote evenementen en een vliegveld kent de regio een heel eigen risicoprofiel en dynamiek. Om de uitdagingen van nu en de (nabije) toekomst aan te kunnen wordt de organisatie versterkt. Deze versterking heeft als doel de veiligheid van de burger in Flevoland duurzaam te borgen en krijgt vorm door het opnieuw inrichten van de eigen organisatie, maar ook door de (intensieve) samenwerking met de veiligheidsregio’s Gooi en Vechtstreek en Utrecht en de GGD Flevoland.

Als teamleider Brandweerzorg bouw jij mee aan een stevige regio. Jij bent onderdeel van het MT Brandweerzorg en geeft direct leiding aan een aantal coördinatoren brandweer en indirect aan circa 60 beroeps- en ruim 90 vrijwillige collega’s. Je bent verantwoordelijk voor het doelmatig en doeltreffend functioneren van de brandweerposten met beroepskrachten en vrijwilligers zich naast elkaar, dag en nacht inzetten voor een (brand)veilige woon- en werkomgeving. Je bent het tactische/operationele aanspreekpunt voor het lokale bestuur en andere instanties in jouw gebied.

Wie zoeken wij?
Vanwege de veranderfase waarin de organisatie zich bevindt (versterking en samenwerking met de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek) en de behoefte vanuit de posten zoeken wij een verbindende leider met aandacht voor de ontwikkeling van de organisatie en de mensen. Jij geeft richting en vertrouwen, biedt duidelijkheid en stelt in je werkwijze de mensen, de samenwerking in teams en het vakmanschap centraal.

Je bent loyaal, kritisch en communiceert open en eerlijk. Je hebt een coachende stijl van leidinggeven en bent doortastend in situaties die daar om vragen. Je houdt van de dynamiek van een veranderende organisatie. Door je ruime ervaring als leidinggevende binnen de brandweer ben je snel op vlieghoogte en geef je van meet af aan mede vorm aan de veranderingen die we binnen Brandweer Flevoland hebben ingezet.

Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding en bent beschikbaar voor het vervullen van een repressieve functie (Officier van Dienst/ Hoofdofficier van Dienst). Aantoonbaar academisch werk- en denkniveau strekt tot aanbeveling.

Wat bieden wij?
Brandweer Flevoland biedt in de eerste plaats een boeiende functie in een organisatie die volop in beweging is. Geen dag is hetzelfde. Wij bieden jou verder een tijdelijke aanstelling van een jaar met (bij gelijke omstandigheden en goed functioneren) perspectief op een vaste aanstelling. Brandweer Flevoland is onderdeel van de Veiligheidsregio Flevoland. Al het personeel is daarom in algemene dienst van de Veiligheidsregio.

De functie is ingeschaald in schaal 12. Daarbij hoort een maximaal bruto maandsalaris van € 5.699,--, op basis van een 36-urige werkweek (fulltime). Inschaling hangt af van kennis en ervaring. Op basis van toekomstige ontwikkelingen bestaat in de toekomst de mogelijkheid voor inschaling in schaal 13 (maximaal €  6.178,--). Daarnaast biedt Veiligheidsregio Flevoland goede secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Contactpersoon
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Joep Rozendal, directeur Brandweerzorg, bereikbaar via nummer: 0900-0165 (lokaal tarief) of per email: j.rozendal@brandweerflevoland.nl. Voor vragen met betrekking tot de selectieprocedure kun je contact opnemen met Marsha Jonker, teamleider HR, 06-13929252. of per e-mail:m.jonker@brandweerflevoland.nl.

Solliciteren
Als onze organisatie en de functie jou aanspreekt, nodigen we je van harte uit om te solliciteren. De sollicitatieprocedure sluit op 21 oktober 2019. Solliciteer dus direct door je CV en motivatie te sturen naar: vacatures@brandweerflevoland.nl

Wij willen deze vacature graag snel invullen met de juiste persoon, daarom houden we de vaart er in! De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 25 oktober 2019. Een competentieprofiel-analyse/assessment maakt onderdeel uit van de procedure (dit staat gepland op 28 oktober 2019). Het arbeidsvoorwaardengesprek staat gepland op 31 oktober 2019. Wij verzoeken je vriendelijk hier vast rekening mee te houden.

Deze vacature wordt tegelijkertijd in- en extern gepubliceerd. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang. Heb je eerder gesolliciteerd op deze functie dan verzoeken we je dat nu niet opnieuw te doen.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Almere Stad
Markerkant 15-13
1314 AT Almere
0900-0165

Delen