Team HR van Brandweer Flevoland is op zoek naar een HR-adviseur C voor 24 uur per week (0,67 fte)

Brandweer Flevoland is een dynamische organisatie, met werk dat er toe doet! Het beschermen en redden van mensen en dieren staat centraal in het werk dat we uitvoeren en de organisatie die wij zijn. We maken deel uit van de Veiligheidsregio Flevoland.

De Veiligheidsregio is een samenwerkingsverband van gemeenten, brandweer, GHOR, politie en andere hulpdiensten op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing.

Flevoland is een regio met een bloeiende economie en een groeiende bevolking. Met logistieke knooppunten, veel recreatie, grote evenementen en een vliegveld kent de regio een heel eigen risicoprofiel en dynamiek. Om de uitdagingen van nu en de (nabije) toekomst aan te kunnen wordt de organisatie versterkt. Deze versterking heeft als doel de veiligheid van de burger in Flevoland duurzaam te borgen en krijgt vorm door het opnieuw inrichten van de eigen organisatie, maar ook door de (intensieve) samenwerking met de veiligheidsregio’s Gooi en Vechtstreek en Utrecht en de GGD Flevoland. We zoeken mensen die kunnen werken in een organisatie die aan veranderingen onderhevig is.

Het team bestaat uit 9 mensen die zich inzetten voor een goed HR-beleid, waarbij we uitgaan van dienstverlening, waarin ieder zijn eigen verantwoordelijkheid heeft, de organisatie, leidinggevenden en de medewerkers. We zien de samenwerking met leidinggevenden en medewerkers als een partnerschap, ondersteunen waar nodig, maar vooral op een manier waarop mensen zelf aan het stuur staan.

Wat ga je doen?
Als HR-Adviseur (C) binnen Brandweer Flevoland heb je een veelzijdig takenpakket dat zich voornamelijk op operationeel (en af en toe op tactisch) niveau bevindt. Je houdt je o.a. bezig met advisering op toepassen van ons personeelsbeleid, advisering van operationeel leidinggevenden in hun rol, het ondersteunen van verzuimtrajecten, het organiseren van (doorlopende) werving en selectie van brandweervrijwilligers.

Brandweer Flevoland heeft ruim 500 beroeps- en vrijwillig medewerkers die zich met grote betrokkenheid en vakmanschap 24/7 inzet voor een (brand)veilig Flevoland. De aard van de dienstverbanden van onze mensen maakt dat je binnen je werkuren op soms bijzondere tijdstippen je werkzaamheden verricht (dus ook met enige regelmaat ’s avonds en op zaterdag).

Wanneer je hier voor de brandweer al ervaring in hebt opgedaan, dan is dat een nadrukkelijke pré. Je draagt bij aan het jaarplan van het team en aan de jaarplannen van de teams die je ondersteunt. Je bent tevens aan zet als preventiemedewerker in de zin van de Arbowetgeving.

Ben jij opzoek naar een functie met veel dynamiek en waar je zelfstandig aan het werk kan? De functie is een mooie uitdaging voor iemand die graag in een complexe organisatie werkzaam wil zijn. Je bent onderdeel van het team HR (7 fte) en rapporteert rechtstreeks aan de teamleider HR.

Wie zoeken wij?
Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en over enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare functie of een functie die je heeft voorbereid op deze volgende stap. Je hebt affiniteit met het werk van hulpdiensten. Je bent flexibel inzetbaar en bereid tot reizen tussen meerdere werklocaties. Heb je interesse om de functie te combineren met een repressieve functie (of wil je hiervoor worden opgeleid) dan ben je uiteraard ook van harte welkom.

Je bent een prettige gesprekspartner die verbinding en draagvlak weet te creëren, je bent integer, praktisch en dienstverlenend ingesteld. Je kunt de toegevoegde waarde van HR laten zien. Je bent in staat om plannen tot resultaat te brengen. Je bent flexibel en veranderingsgericht, toont ondernemerschap en je kunt je inleven in de dagelijkse praktijk van de operationele brandweerorganisatie.

Wat bieden wij?
Brandweer Flevoland biedt in de eerste plaats een boeiende functie in een organisatie en afdeling die volop in beweging is. Afhankelijk van ervaring en opleiding bieden wij een passend salaris (schaal 10, maximaal €  4.406,- of aanloopschaal 9, maximum € 3.968,-) o.b.v. 36 u/wk, 17,05 % Individueel Keuze Budget (IKB: bestaande uit 8% vakantiegeld, 6,75% eindejaarsuitkering, 1,5% levensloopbijdrage en 0,8% bovenwettelijk verlof) en een tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering. Het gaat om een tijdelijke aanstelling met (bij gelijke omstandigheden en goed functioneren) uitzicht op een vaste aanstelling.

Contactpersoon
Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Marsha Jonker, teamleider HR, telefoon: 06-13929252 of per e-mail: m.jonker@brandweerflevoland.nl of bij Monique Sinselmeijer, senior HR-adviseur, telefoon: 06-22221075 of per e-mail: m.sinselmeijer@brandweerflevoland.nl.

Solliciteren
Word jij enthousiast van deze operationele functie, waarbij je de dienst van dichtbij adviseert, twijfel dan niet en reageer voor 2 juni 2020. We kijken uit naar een aansprekende motivatie, aangevuld met een volledig CV. Stuur deze naar: vacatures@brandweerflevoland.nl. Vanwege de intensieve samenwerking met Brandweer Gooi en Vechtstreek (BGV), zal er een collega van BGV deelnemen in de selectiecommissie.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Deze vacature wordt tegelijkertijd in- en extern gepubliceerd. Wanneer je eerder hebt gereageerd, vragen we je dat niet opnieuw te doen.

 

Almere Stad
Markerkant 15-13
1314 AT Almere
0900-0165

Delen