Regisseur Kennis & Arbeidsveiligheid

Veiligheidsregio’s Flevoland en Gooi & Vechtstreek werken sinds enige tijd intensief samen. Brandweer Flevoland en Brandweer Gooi & Vechtstreek maken onderdeel uit van de veiligheidsregio’s. Waar de twee regio’s elkaar kunnen versterken, elkaar kunnen aanvullen, van elkaar kunnen leren en uiteindelijk de burgers van beide regio’s beter kunnen bedienen op het gebied van veiligheid en gezondheid, slaan we de handen ineen.

Ter ondersteuning van beide brandweerorganisaties zijn we op zoek naar een
Regisseur Kennis & Arbeidsveiligheid

Onze nieuwe collega zal in nauwe samenwerking met de collega’s van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek kennisdeling en arbeidsveiligheid binnen beide organisaties gaan vertegenwoordigen, uitdragen en versterken.

Wie zijn wij?
Brandweer Flevoland  en Brandweer Gooi en Vechtstreek zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week onmiddellijk inzetbaar voor het redden van mens en dier. Naast hulpverlening en brandbestrijding zijn we actief op het gebied van brandveiligheid. Daarbij wordt gewerkt aan het vergroten van de zelfredzaamheid en het veiligheidsbewustzijn van de inwoners en ondernemingen van onze regio’s. Wij geloven dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen werk. Jij weet van jezelf dat je goed met die verantwoordelijkheid om kunt gaan. We zoeken mensen die kunnen werken in een organisatie die aan veranderingen onderhevig is.

Brandweer Flevoland  en Brandweer Gooi en Vechtstreek hebben samen ruim 1000 beroeps- en vrijwillig medewerkers die zich met grote betrokkenheid en vakmanschap 24/7 inzetten voor een (brand)veilige regio.Voor meer informatie over onze organisaties verwijzen we naar onze websites: www.brandweerflevoland.nl of www.brandweergooienvechtstreek.nl

Wie ben jij?
Snel schakelen is voor jou geen probleem, zowel sociaal-communicatief als tussen verschillende kennisvragen. Het resultaat van een After Action Review (AAR) met een bevelvoerder en Officier van Dienst bespreken en dan weer snel een vraag vanuit het bestuur beantwoorden over de ‘warme’ RI&E. Geen probleem. Jij bent in staat om gemakkelijk tussen een strategisch en operationeel niveau te switchen. Ook ben jij in staat het lerend vermogen en het veiligheidsbewustzijn in de organisatie aan te scherpen én ben jij de verbindende persoonlijkheid tussen de verschillende structuren en culturen binnen onze organisatie.

Wat ga je doen?
Je gaat voornamelijk aan de slag voor de repressieve teams van de afdeling Brandweerzorg. Je draagt bij aan een veilige, vaardige en deskundige incidentbestrijding. Dat doe je in nauwe samenwerking met verschillende adviseurs, coördinatoren en teamleiders van deze afdeling.

Je zorgt enerzijds voor het ontwerp, regie, borging en evaluatie van verschillende kennisinterventies, zoals de AAR, incidentrapportages, kenniskaarten, ervaringsberichten en leertafels. Daarbij ben jij proces-verantwoordelijk en onafhankelijk in de diverse onderzoeken en evaluaties. Bovendien ben je proactief bij het ontwikkelen van nieuwe kennis-, leer- en evaluatiearrangementen. Je werkt nauw samen met collega’s van KAM, Communicatie, HR, Brandonderzoek, FIRE24/7, Veiligheidsbureau én collega’s uit onze buurregio’s en in landelijke netwerken.

Anderzijds adviseer je in deze functie zelfstandig en samen met collega-adviseurs de commandant, afdelingshoofden, teamleiders en medewerkers op het gebied van arbeidsomstandigheden (KAM).

Je regisseert daarbij op verschillende vraagstukken t.a.v. arbeidsveiligheid, gezondheid, welzijn en vitaliteit (o.a. RI&E incl. plan van aanpak, arbeidshygiëne en duurzame inzetbaarheid) en coördineert  de activiteiten van de KAM- en preventiemedewerkers. Op grond van de Arbowet (art. 13) ben je voor de commandant en ondernemingsraad het eerste aanspreekpunt als deskundige werknemer in de rol van preventiemedewerker.

Tot slot ben je als strategisch adviseur binnen Brandweer Flevoland een belangrijke sparringpartner van de commandant en het managementteam van de brandweer op andere actuele, strategische vraagstukken. Je bent onderdeel van het team Strategie & Beleid (5 fte). Het team wordt aangestuurd door de commandant.

 Wat neem je mee?

 • Een academisch werk- en denkniveau (WO) bij voorkeur in een opleidings- of onderwijskundige studierichting, Je hebt de opleiding hogere veiligheidskunde (HVK) afgerond (of bent bereid dit te doen).
 • Minimaal 4 jaar werkervaring op het gebied van arbeidsomstandigheden Een aanvullende opleiding tot kerndeskundige is een pre.
 • Minimaal 4 jaar werkervaring in de operationele context van de brandweerorganisatie.
 • Aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van kennisinterventies en projectmatig werken.
 • Je hebt ervaring met het werken in een netwerkorganisatie.
 • Flexibele inzetbaarheid en bereidt tot reizen tussen meerdere standplaatsen of werklocaties.
 • Het is voor deze functie belangrijk dat je goed kunt schrijven (kort en bondig, helder en pakkend).

Competenties
De voor de functie belangrijke competenties zijn: politiek/bestuurlijke sensitiviteit, zelfstandigheid, maatschappelijke oriëntatie/omgevingsbewustzijn, organisatiesensitiviteit, leren & reflecteren, analyseren, netwerken, innovatief vermogen, kritisch beoordelingsvermogen en gericht op samenwerken/initiëren van  samenwerkingsverbanden.

Ons aanbod
Brandweer Flevoland biedt in de eerste plaats een boeiende functie in een organisatie die volop in beweging is. Het gaat om een tijdelijke aanstelling van een jaar met (bij gelijke omstandigheden en goed functioneren) uitzicht op een vaste aanstelling. Brandweer Flevoland is onderdeel van Veiligheidsregio Flevoland. Al het personeel is in algemene dienst van de Veiligheidsregio, maar werkzaam bij de brandweer.

De functie is ingeschaald in schaal 11. Daarbij hoort een maximaal bruto maandsalaris van    

€ 4.859,--, op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling hangt af van kennis en ervaring. Wanneer je (nog) niet aan de functie-eisen voldoet, start je in aanloopschaal 10.

Daarnaast biedt Veiligheidsregio Flevoland goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Een individueel keuzebudget van 17,05%, bestaande uit vakantiegeld (8%), eindejaarsuitkering (6,75%), levensloopbijdrage (1,5% tot 2020) en bovenwettelijk verlof (0,8%, naast wettelijk verlof 144 uur). Hiervoor kun je bijvoorbeeld extra verlof kopen of extra inkomen genereren;
 • Tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering (bij deelname aan de collectieve ziektekostenverzekering);
 • Reiskostenvergoeding;
 • Aansluiting bij pensioenfonds ABP.

Informatie
Voor meer informatie over de functie, neem contact op met Jeroen van Opstal, kennisregisseur, telefoon: 0900-0165 of per e-mail: j.vanopstal@brandweerflevoland.nl.  Wil je meer weten over de procedure, dan kun je terecht bij Monique Sinselmeijer, HR-adviseur, telefoon: 0900-0165 of per e-mail: m.sinselmeijer@brandweerflevoland.nl (tijdens afwezigheid: HR@brandweerflevoland.nl )

Solliciteren
Herken jij jezelf in het bovenstaande en ben jij op zoek naar een functie waar je je onderscheidende talenten kwijt kunt, waar veel ruimte is voor initiatief, eigen inbreng en ontwikkelkracht, waar collegialiteit en werkplezier heel belangrijk zijn, aarzel dan niet en reageer snel.

Solliciteren kan tot 26 augustus 2019. We kijken uit naar een aansprekende sollicitatie, aangevuld met een volledig CV. Stuur deze naar: vacatures@brandweerflevoland.nl. De gesprekken zijn gepland op  2 september a.s. (in de middag).

Deze vacature wordt uitsluitend intern gepubliceerd. De selectieprocedure bestaat uit een briefselectie en gesprekken met een selectiecommissie. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Delen