Post Marknesse zoekt vrijwilligers!

Onze vrijwilligers in Marknesse zoeken collega's!
Wil jij echt iets voor anderen betekenen en ben jij bij voorkeur werkzaam in je woonplaats? Dan is Brandweer Flevoland voor de post Marknesse op zoek naar jou.

 

Wie ben jij?

  • Je hebt minimaal MBO niveau 2-3 of VMBO werk- en denkniveau.
  • Je bent overdag beschikbaar!
  • Je bent minimaal 18 jaar.
  • Je bent iemand met doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel.
  • Je bent gezond en fit.
  • Je bent een teamspeler.
  • Je bent bij voorkeur woonachtig en werkzaam in de gemeente waar de kazerne staat.

Wat houdt brandweervrijwilliger zijn in?
Een brandweerman of -vrouw heeft een breed takenpakket. Naast het uitrukken voor brand, verleen je ook assistentie bij ongevallen. Bijvoorbeeld voor het openknippen van een auto of een incident met gevaarlijke stoffen. Dit kan zowel overdag als 's nachts voorkomen. Ook kan je hulp worden gevraagd bij grootschalige (boven)regionale incidenten.

Als vrijwillige manschap oefen je minimaal een avond op de kazerne of locatie, zodat je de brandweertaken goed beheerst. Naast de oefenavonden volg je ook een basisopleiding voor manschap. Deze opleiding duurt anderhalf jaar. Daarna is er de mogelijkheid om specialistische opleidingen te volgen, zoals die voor brandweerchauffeur of instructeur.

Wat bieden wij?
Als vrijwilliger ontvang je naast een vaste jaarvergoeding ook een vergoeding per uur voor het oefenen en de inzetten. Je bent voor al je werkzaamheden voor de brandweer goed verzekerd.

Wie zijn wij?
Brandweer Flevoland bestrijdt met daadkracht incidenten en verkleint het risico op leed en schade. We zijn sterk door de handen ineen te slaan met andere organisaties. We worden nog sterker door samenwerking met inwoners uit Flevoland. Kijk voor meer informatie over de Brandweer Flevoland en de vacatures op http://www.brandweerflevoland.nl/

Wat vragen wij?
De brandweer zoekt mannen en vrouwen die binnen een paar minuten op de kazerne van hun woonplaats kunnen zijn. Je dient fysiek en mentaal fit te zijn. Je moet stressbestendig zijn, gedreven, goed kunnen samenwerken en bereid zijn veel tijd en energie in de brandweer te steken. De opleiding tot brandweermanschap duurt twee jaar en vraagt van je dat je twee avonden in de week beschikbaar bent en uren uittrekt voor zelfstudie. Als je de opleiding hebt afgerond, oefen je minstens één keer in de week.

Solliciteren?
Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Patrick Sprokkereef, teamleider Brandweerzorg Noord: p.sprokkereef@brandweerflevoland.nl

Interesse?
Word jij enthousiast van deze functie, twijfel dan niet en reageer! We kijken uit naar een aansprekende sollicitatie, aangevuld met een volledig CV. Stuur deze naar: vacatures@brandweerflevoland.nl. Nadat je hebt gesolliciteerd volgt een selectietraject dat bestaat uit een selectiedag, een fysieke keuring, een assessment en een eindgesprek. Dit is allemaal nodig omdat je natuurlijk niet zomaar brandweerman of -vrouw wordt. De data worden nog nader bepaald.

Marknesse
Oudeweg 8
8316 AC Marknesse
0900-0165

Delen