Onlinemediaspecialist in Flevoland en Gooi en Vechtstreek

Team Communicatie is op zoek naar een:

Onlinemediaspecialist
1 fte

Iedereen kent de brandweer: we komen in actie bij brand, verlenen hulp bij verkeersongevallen en redden katten uit bomen. In ons werk maken we veel mee: verhalen die we graag willen delen met een groeiend, online publiek. Ben jij een online-verhalenverteller die de inzet van online/social media voor de brandweerkorpsen in Gooi en Vechtstreek en Flevoland verder optimaliseert? Ken jij alle ins en outs van online media? En ben je er klaar voor om gewapend met telefoon en laptop de wereld van de brandweer te ontdekken en een gezicht te geven? Dan zijn we misschien wel op zoek naar jou!

De organisatie
Veiligheidsregio’s zorgen voor een zo veilig mogelijke leef- en werkomgeving van de inwoners van de verschillende gemeenten. Brandweer Gooi en Vechtstreek en Brandweer Flevoland maken onderdeel uit van de beide veiligheidsregio’s van Gooi en Vechtstreek en Flevoland en werken inmiddels intensief samen. Om kwetsbaarheid te verminderen en de kwaliteit te kunnen verbeteren, hebben de beide veiligheidsregio’s eind 2019 een samenwerkingsovereenkomst getekend. Die samenwerking heeft als doel dat de organisaties elkaar versterken en aanvullen op alle terreinen die het werkgebied van de veiligheidsregio raken. De komende jaren liggen er, mede door toenemende wet- en regelgeving, mooie en complexe werkzaamheden binnen de organisaties.

Wat ga je doen?
Binnen Team Communicatie Gooi en Vechtstreek en Flevoland (bestaande uit 6 collega’s) adviseer je afdelingen/ teams, brandweerposten en de organisatie gevraagd en ongevraagd over de inzet van social media en alles wat daaraan gerelateerd is. Daarnaast heb je ook een ondersteunende, praktische rol, bijvoorbeeld in het opstellen en publiceren van website-, intranet- en socialmediaberichten, webcare en online monitoring. Daar waar nodig spring je ook bij in Team Communicatie voor allerhande advies- en uitvoeringswerk.

Je taken:

  • Adviseren over de inzet van online- en social mediakanalen.
  • Uitvoering geven aan onlinemediabeleid en vervolgstappen zetten in de beleidsvorming.
  • Doorontwikkeling, beheer en uitvoering van de corporate social mediakanalen en corporate websites.
  • Contacten onderhouden met en ondersteunen van de social mediaredacteuren binnen de organisatie.
  • Workshops over social media organiseren.
  • Werkgroepen met socialmediaredacteuren uit de regio’s voorzitten.

Wat zoeken wij?
Je bent een enthousiaste, initiatiefrijke en overtuigende communicatieadviseur die alles weet over online media. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en hebt geen moeite met spreken voor/met groepen. Je vindt het prettig om in een (klein) team te werken en daarbinnen zelfstandig met je taken bezig te zijn. Je gedijt goed in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Je hebt een HBO-opleiding in (online) communicatie en/of marketing en hebt 3 tot 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Je hebt veel kennis van webredactie, SEO, social media, social advertising en social- en webanalytics. Je hebt analytisch inzicht, een dienstverlenende - en flexibele instelling en bent communicatief sterk.

Wat bieden wij?
In de eerste plaats een boeiende functie in een organisatie die volop in beweging is. Geen dag is hetzelfde. We bieden je een tijdelijke aanstelling van een jaar met (bij gelijke omstandigheden en goed functioneren) perspectief op een vaste aanstelling.

De functie is ingeschaald in schaal 9. Daarbij hoort een maximaal bruto maandsalaris van € 4.008,--, op basis van een 36-urige werkweek (fulltime) en aanloopschaal 8 (€ 3.556,--, op basis van een 36-urige werkweek (fulltime), 17,05 % Individueel Keuze Budget (IKB: bestaande uit 8% vakantiegeld, 6,75% eindejaarsuitkering, 1,5% levensloopbijdrage en 0,8% bovenwettelijk verlof) en een tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering. Inschaling hangt af van kennis en ervaring. Daarnaast bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Contactpersoon
Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Wim van Eck, teamleider Communicatie, telefoon:06-51846816 of per e-mail: w.vaneck@brandweerflevoland.nl. Voor meer informatie over de procedure, neem je contact op met Monique Sinselmeijer, HR adviseur, telefoon: 06-22221075 of per e-mail: m.sinselmeijer@brandweerflevoland.nl.

Solliciteren
Word jij enthousiast van deze functie, twijfel dan niet en reageer voor 21 juni 2020. We kijken uit naar een aansprekende motivatie, aangevuld met een volledig CV. Stuur deze naar: vacatures@brandweerflevoland.nl. De gesprekken vinden plaats op 29 juni 2020 en 2 juli 2020. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Almere Stad
Markerkant 15-13
1314 AT Almere
0900-0165

Delen