Medewerker Planvorming (36 uur)

Brandweer Flevoland zoekt een proactieve en energieke Medewerker Planvorming (36 uur per week, m/v)

Als Medewerker Planvorming lever je je bijdrage door kansen en risico’s aan de hand van data en informatie tijdig inzichtelijk te maken. Je maakt hiervoor deel uit van het nieuwe team Operationele Voorbereiding (OV). Hier komt data en informatie bij elkaar en wordt omgezet in beleid ten behoeve van de incidentbestrijding in Flevoland en Gooi en Vechtstreek. Jij weet deze data en informatie te verzamelen en om te zetten in bruikbare informatieproducten. Je werkt hierbij samen met zowel collega’s binnen als buiten het team in Flevoland en Gooi en Vechtstreek.

Je krijgt energie van werken in een organisatie die aan veranderingen onderhevig is en vindt samenwerken echt belangrijk.

Wie zijn wij?
Brandweer Flevoland maakt deel uit van Veiligheidsregio Flevoland en werkt intensief samen met Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR), de politie en de gemeenten. Bij Brandweer Flevoland en Brandweer Gooi en Vechtstreek werken in totaal –als vrijwilliger en beroeps – ruim 1100 mensen. De korpsen omvatten samen 28 kazernes in 13 gemeenten.

Het team Operationele Voorbereiding valt binnen de kolom brandweerzorg en is een recent samengesteld team vanuit Brandweer Flevoland en Brandweer Gooi en Vechtstreek. Het team kent vier werkvelden: planvorming, operationele informatievoorziening (OIV), meldkamer en operationele expertise. Als Medewerker Planvorming maak je deel uit van het werkveld Planvorming dat zich met name bezig houdt met het verzamelen van gegevens inzake de operationele planvorming.

Wat ga je doen?
Je verzamelt relevante gegevens betreffende de operationele planvorming. Je draagt zorg voor en adviseert ten aanzien van de operationele bereikbaarheid van objecten en complexen. Je verzorgt de informatieoverdracht vanuit planvorming naar de repressieve dienst en stelt de Repressieve Object Informatie (ROI) op. Je zorgt ervoor dat deze producten goed te benaderen en actueel zijn. Je monitort de voortgang op herstel bij defecten aan bluswatervoorzieningen.

Wie ben jij?
Jij bent een communicatieve en proactieve collega met goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Je bent bekend met o.a. COGO-Collect, LiveOP beheer en LiveNav beheer. Je hebt affiniteit met geografische gegevens en inzicht in de informatiebehoefte van de repressie. Je bent in staat verbinding te maken tussen planvorming en incidentbestrijding. Je beschikt aantoonbaar over MBO4 werk- en denkniveau en bent in bezit van het diploma Manschap. Je bent bereid opgeleid tot Brandweerchauffeur of Bevelvoerder of deze opleiding(en) te volgen.

Repressief
Wij vinden het belangrijk dat je maximaal verbonden bent met het primaire proces en daar ook ondersteuning aan levert. Om hier uitvoering aan te kunnen geven ben je opgeleid en geoefend om binnen je aanstelling als Medewerker Planvorming een repressieve rol te vervullen binnen team Noord Oost van Flevoland (gemiddeld 2 dagen per week).

Wat bieden wij?
De functie van Medewerker Planvorming is een boeiende functie met een belangrijke rol in de operationele voorbereiding in een organisatie die volop in beweging is. Je wordt onderdeel van een enthousiast en informeel team, dat via korte lijnen met elkaar samenwerkt en gedreven is om samen sterker te worden. Als Medewerker Planvorming werk je voor beide regio’s, het accent ligt op Flevoland.

De functie is ingeschaald in schaal 8. Daarbij hoort:

  • een maximaal bruto maandsalaris van € 3.591,00 op basis van een 36-urige werkweek (fulltime);

  • 17,05 % Individueel Keuze Budget (IKB: bestaande uit 8% vakantiegeld, 6,75% eindejaarsuitkering, 1,5% levensloopbijdrage en 0,8% bovenwettelijk verlof), dat je kunt laten uitbetalen of kunt gebruiken voor extra vakantiedagen etc.

Veiligheidsregio Flevoland biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden, denk aan een pensioenregeling bij ABP, diverse opleidingsmogelijkheden en flexibele werktijden. Aanstelling vindt allereerst plaats voor de duur van 1 jaar, afhankelijk van je opleiding en relevante werkervaring in de aanloopschaal 7, met de intentie om dit daarna bij gebleken geschiktheid om te zetten in een vast dienstverband met plaatsing in de functieschaal.

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Paul Schuur, teamleider Operationele Voorbereiding. Hij is bereikbaar via telefoonnummer: 06-20626835 of per e-mail paul.schuur@brandweergooivecht.nl. Voor vragen met betrekking tot de selectieprocedure kun je contact opnemen met Yvonne Schipper, Adviseur O&HR, via yvonne.schipper@brandweergooivecht.nl.

Solliciteren
Je kunt solliciteren door ons je CV en een aansprekende motivatie te sturen. Dat kan tot 16 augustus 2021 via DEZE LINK. De vorm waarin de sollicitatiegesprekken worden gevoerd, is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen.

Vanwege de intensieve samenwerking, zal de selectiecommissie bestaan uit collega’s van zowel Brandweer Flevoland als Brandweer Gooi en Vechtstreek.
Deze vacature is tegelijkertijd in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op het vervullen van de functie.

Almere Stad
Markerkant 15-13
1314 AT Almere
0900-0165

Delen