Medewerker informatievoorziening

Wie zijn wij?
Veiligheidsregio’s Flevoland en Gooi en Vechtstreek hebben een gezamenlijk veiligheidsbureau dat hét multidisciplinaire platform vormt voor risico- en crisisbeheersing. Binnen het veiligheidsbureau zijn twee vacatures ontstaan voor de functie ‘Medewerker informatievoorziening. Een afwisselende en uitdagende baan waarmee je bijdraagt aan de veiligheid van meer dan 600.000 burgers in Flevoland en Gooi en Vechtstreek. 

Het veiligheidsbureau is een multidisciplinaire organisatie die zich bezighoudt met crisisbeheersing en rampenbestrijding. De medewerkers van het veiligheidsbureau zorgen samen met verschillende ketenpartners voor dat er in geval van nood een crisisorganisatie staat die is toegerust met goed opgeleide mensen, uitgewerkte plannen en beschikbare locaties om vanuit te werken. Het veiligheidsbureau bestaat uit de expertisegroepen risicobeheersing, incidentbeheersing en vakbekwaamheid. Binnen deze expertisegroepen werken medewerkers van de brandweer, bevolkingszorg, GHOR en crisispartners samen om producten te realiseren voor de veiligheidsregio’s.

Wat ga jij doen?

Als Medewerker informatievoorziening werk je binnen de expertisegroep incidentbeheersing. De expertisegroep incidentbeheersing voert vooral werkzaamheden uit die gericht zijn op het multidisciplinair tot stand brengen van plannen en procedures ter voorbereiding op een ramp of crisis. Ook zorgt deze expertisegroep ervoor dat er in geval van een ramp voldoende mensen en materiaal beschikbaar zijn, dat hulpverleners toegang hebben tot complete en adequate informatie en dat oefeningen en incidenten worden geëvalueerd.

De basiswerkzaamheden binnen de functie van specialist multidisciplinaire operationele informatievoorziening zijn:

  • Het bijhouden van interne- en externe ontwikkelingen op het gebied van de operationele informatievoorziening en deze vertalen naar integrale adviezen;
  • Het optreden als regionaal beheerder voor het Landelijk Crisis Management Systeem;
  • Het ontwikkelen en implementeren van instrumenten voor de crisisorganisatie en producten voor de operationele informatievoorziening ten tijde van rampen en crises.

Daarnaast hebben beide functies hun eigen focus. Zo ligt voor één vacature het accent op het adviseren van de procesmanager incidentbeheersing over projecten, het optreden als projectleider en het uitvoeren van verbeteringen en ontwikkelingen op het vlak van de operationele informatievoorziening binnen het domein crisisbeheersing.

De focus van de andere vacature ligt op het ontwikkelen, actualiseren en beheren van monodisciplinaire planvorming en het optimaal inrichten en door ontwikkelen van (ontsluitingen) van preparatieve- en informatieve (sturings)data. Voor deze vacature word je voor 0,4 fte bij de brandweer ingezet.

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar twee collega’s die willen meebouwen aan een optimaal passende informatievoorziening voor het beheersen van mono- en multidisciplinaire incidenten. Jij bent die teamspeler die over duidelijke en overtuigende communicatieve vaardigheden beschikt en die de vertaling kan maken tussen de beleidskant en dat wat de operatie vraagt.

Daarnaast beschik je over:

  • Een afgeronde HBO- opleiding (bij voorkeur op het gebied van informatievoorziening (informatiekunde))
  • Minimaal drie jaar relevante werkervaring;
  • Brede kennis van en verregaand inzicht in het specifieke vakgebied van crisisbeheersing. Kennis en ervaring met het Landelijk Crisismanagement Systeem is een pré.
  • Voor de 0,4 fte inzet bij de brandweer; repressieve brandweerervaring. Kennis en ervaring minimaal op het niveau van bevelvoerder is een pré.

Wat bieden wij?
Een interessante en uitdagende functie in niet één, maar twee veiligheidsregio’s die volop in beweging zijn. Je wordt onderdeel van een enthousiast, samengesteld team dat gedreven is om samen sterker te worden. Geen dag is hetzelfde. Je krijgt ruimte om zelf verder te groeien.

De functie is ingeschaald in schaal 10. Daarbij hoort:

  • Een maximaal bruto maandsalaris van € 4.494,- op basis van een 36-urige werkweek (fulltime);
  • 17,05% Individueel Keuze Budget (IKB: bestaande uit 8% vakantiegeld, 5% eindejaarsuitkering, 1,5% levensloopbijdrage en 0,8% bovenwettelijk verlof)
  • De mogelijkheid om opgeleid te worden voor een repressieve (piket)functie, bij voorkeur die van informatiemanager.

Je komt in dienst bij Veiligheidsregio Flevoland. We bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden, denk aan een pensioenregeling bij ABP, diverse opleidingsmogelijkheden en flexibele werktijden. Aanstelling vindt allereerst plaats voor de duur van 1 jaar, afhankelijk van je opleiding en relevante werkervaring in de aanloopschaal 9, met de intentie om dit daarna bij gebleken geschiktheid om te zetten in een vast dienstverband en plaatsing in de functieschaal. 

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Michael Hupsel, procesmanager incidentbeheersing. Hij is bereikbaar via telefoonnummer: 06-13003834 of per e-mail michaelhupsel@veiligheidsregioflevoland.nl.

Voor meer informatie over de monodisciplinaire werkzaamheden kan je contact opnemen met Paul Schuur, teamleider Operationele Voorziening bij brandweer Flevoland en Gooi en Vechtstreek. Hij is bereikbaar via telefoonnummer: 06-20626835 of per email paul.schuur@brandweergooivecht.nl

Voor vragen met betrekking tot de selectieprocedure kun je contact opnemen met Maureen Nooitmeer, via 06-42813366 of m.nooitmeer@brandweerflevoland.nl.

Solliciteren
Je kunt solliciteren door ons je CV en motivatie te sturen. Dat kan tot 23 augustus 2021 via DEZE LINK.

De gesprekken staan gepland op 6 en 10 september 2021. De vorm waarin de sollicitatiegesprekken worden gevoerd, is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. Als je wordt uitgenodigd voor een gesprek, ontvang je hierover nadere informatie.

Deze vacature is tegelijkertijd in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op het vervullen van de functie.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Lelystad
Gordiaandreef 101
8233 AB Lelystad
0900-0165

Delen