Informatieanalist

De organisatie
Brandweer Flevoland is een dynamische organisatie, met werk dat ertoe doet! Het beschermen en redden van mensen en dieren staat centraal in het werk dat we uitvoeren en de organisatie die wij zijn.

Brandweer Flevoland is onderdeel van de Veiligheidsregio Flevoland. De Veiligheidsregio is een samenwerkingsverband van gemeenten, brandweer, GHOR, politie en andere hulpdiensten op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing.

Flevoland is een regio met een bloeiende economie en een groeiende bevolking. Met logistieke knooppunten, veel recreatie, grote evenementen en een vliegveld kent de regio een heel eigen risicoprofiel en dynamiek. Om de uitdagingen van nu en de (nabije) toekomst aan te kunnen wordt de organisatie versterkt. Deze versterking heeft als doel de veiligheid van de burger in Flevoland duurzaam te borgen en krijgt vorm door het opnieuw inrichten van de eigen organisatie, maar ook door de (intensieve) samenwerking met de veiligheidsregio’s Gooi en Vechtstreek en Utrecht en de GGD Flevoland. We zoeken mensen die kunnen werken in een organisatie die aan veranderingen onderhevig is.

Het team I&A werkt voor Veiligheidsregio Flevoland en Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. Een team dat werkzaam is voor beide regio’s, je gaat dus ook in beide regio’s aan de slag. Je komt in dienst bij de Veiligheidsregio Flevoland. Functioneel (qua formatie) zijn er twee ‘teams’ die, in het kader van de Samenwerking OvereenKomst (SOK) uitvoerend als één team werken.(https://samen.vrfgv.nl)

Je werklocatie zal dan ook in Almere-Stad (brandweerkazerne) en Hilversum (brandweerkazerne) zijn.

Wat ga je doen?
Je houdt je bezig met het ondersteunen van de business bij het inrichten, verbeteren en optimaliseren van de interne informatievoorziening alsmede het inventariseren en analyseren van de informatiebehoefte binnen de business. Samen met de informatieadviseurs en projectleiders werk je aan de professionalisering van onze informatievoorziening. Als Informatieanalist bied jij ondersteuning bij wijzigingen binnen (bestaande) applicaties, het in kaart brengen van processen en hun raakvlakken in onze applicaties. Je helpt mee met het onderhouden van het applicatie- en datalandschap en ondersteunt in projecten. Je hebt ook kennis en kunde op het vlak van data-analyse en helpt de vertaling te maken vanuit de applicaties naar rapportages en dashboards.  Met andere woorden, ben jij de Informatieanalist met data-analytische kennis?

De andere hoofdtaken zijn:

  • Opstellen van functionele analyses, use-cases, procesbeschrijvingen en mappings
  • Analyseren van informatie en input geven op het gebied van data-analyse;
  • Implementatieondersteuning in projecten en bij uitrol van nieuwe software

Wat zoeken wij?
Je hebt HBO werk- en denkniveau met minimaal 1 jaar werkervaring in een soortgelijke functie en relevante opleiding. Heb jij nog niet alle kennis in huis, maar wil je de uitdaging aangaan, dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren.

Je hebt een klantgerichte/ dienstverlenende instelling, blijft accuraat en weet de juiste prioriteiten te stellen, ook bij een veelheid aan vragen/ werkzaamheden. Vanwege het werken op verschillende locaties ben je in het bezit van rijbewijs B. Tot slot nog even de eigenschappen van een Informatieanalist:

  • Analytisch: Als Informatieanalist is een scherpe blik, nauwkeurigheid en analytisch vermogen een must. Je kan hoofd- en bijzaken onderscheiden, acteert pro actief en je bekijkt problemen vanuit verschillende oogpunten.
  • Creatief: Je denkt in concepten en bij problemen zie jij vrijwel meteen de mogelijke oplossing(en) en kan je een duidelijk beeld vormen.
  • Goede communicatieve vaardigheden: Een goede Informatieanalist onderscheidt zich door zijn communicatieve vaardigheden. De Informatieanalist moet communiceren over onderwerpen richting gebruikers, leveranciers en collega’s.
  • Plannen en organiseren: Je kan vanuit een vastgesteld doel bepalen welke taken er georganiseerd en gepland moeten worden en daarnaar handelen.
  • Samenwerken: Je actief inzetten, anderen willen helpen en zorgen dat je de input voor jouw werk ophaalt. Je draagt bij aan het team om te komen tot een optimaal resultaat ten behoeve van het behalen van een gezamenlijk doel. Jij werkt samen met informatieadviseurs, gebruikers, projectleiders en leveranciers.

Wat bieden wij?
Brandweer Flevoland biedt in de eerste plaats een boeiende functie in een organisatie en afdeling die volop in beweging is. Afhankelijk van ervaring en opleiding bieden wij een passend salaris (schaal 9, maximaal € 4.048,- of aanloopschaal 8, maximum € 3.591,-), 17,05 % Individueel Keuze Budget (IKB: bestaande uit 8% vakantiegeld, 6,75% eindejaarsuitkering, 1,5% levensloopbijdrage en 0,8% bovenwettelijk verlof) en een tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering. Het gaat om een tijdelijke aanstelling met (bij gelijke omstandigheden en goed functioneren) uitzicht op een vaste aanstelling.

Contactpersoon
Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Debbie Breems, Strategisch Informatieadviseur, telefoon: 06- 832 839 23 of per email d.breems@brandweerflevoland.nl . Voor meer informatie over de procedure, neem je contact op met Sandra Kater, HR adviseur, telefoon: 06-83525111 of per e-mail: s.kater@brandweerflevoland.nl.

Solliciteren
Word jij enthousiast van deze functie, twijfel dan niet en reageer voor 19 januari 2021 via onze sollicitatiepagina. We kijken uit naar een aansprekende motivatie, aangevuld met een volledig CV. In week 5 (dinsdag 2 en donderdag 4 februari 2021) wordt, na de briefselectie, de gespreksronde gepland via MS teams. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure. Vanwege de intensieve samenwerking, kan de selectiecommissie bestaan uit collega’s van zowel Brandweer Flevoland als Brandweer Gooi en Vechtstreek.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Deze vacature wordt tegelijkertijd in- en extern gepubliceerd.

Almere Stad
Markerkant 15-13
1314 AT Almere
0900-0165

Delen