Coordinator Mono Vakbekwaamheid

Brandweer Flevoland is 24 uur per dag, 7 dagen per week onmiddellijk inzetbaar voor het redden van mens en dier. Naast hulpverlening en brandbestrijding zijn we actief op het gebied van brandveiligheid. Daarbij wordt gewerkt aan het vergroten van de zelfredzaamheid en het veiligheidsbewustzijn van de inwoners en bedrijven in Flevoland. Bij Brandweer Flevoland geloven we dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen werk. Jij weet van jezelf dat je goed met die verantwoordelijkheid om kunt gaan. We zoeken mensen die kunnen werken in een organisatie die aan veranderingen onderhevig is. Voor de afdeling Brandweerzorg, team Monodisciplinaire Vakbekwaamheid zijn we op zoek naar een

Coördinator Mono(disciplinaire) Vakbekwaamheid (m/v)

Binnen het team Monodisciplinaire Vakbekwaamheid, ben je een van de coördinatoren die, DE spin in het web is als het gaat om vakbekwaam blijven en worden. Het team werkt vanuit de doelstelling: “Wij zijn vakbevoegd en vakbekwaam. Dat betekent dat iedere medewerker voor de (warme) functie die hij uitoefent aantoonbaar vakbekwaam is.”

Brandweer Flevoland is vanaf maart 2017 aan het bouwen aan een nieuw Vakbekwaamheidshuis. Het ‘oude’ huis paste niet meer. Dit vanuit het landelijke project Versterking Brandweeronderwijs, dat moet leiden tot verbetering van het vakbekwaam worden en vanuit de behoefte om bij het vakbekwaam blijven, de focus te verschuiven van kwantitatief oefenen naar kwalitatief oefenen. Op deze manier wordt er gewerkt aan een vakbekwaamheidsorganisatie die de repressieve medewerker in staat stelt om aantoonbaar vakbekwaam te worden en te blijven.

Jouw functie
Als spin in het web van vakbekwaamheid, zorg en organiseer jij, in samenwerking met de mensen van de posten, dat er kwalitatief goed geoefend kan worden. Je weet wat er nodig is vanuit de regionale en lokale doelstellingen en behoeften en dat maak jij mogelijk. Je werk bestaat voor een groot deel uit het faciliteren van en aanwezig zijn bij o.a. oefenmomenten in de avonduren of overdag in het weekend (verschoven werktijd).

Je stelt jezelf daartoe in staat door een betrouwbaar regionaal netwerk op te bouwen en dat in te zetten. Samen met je collega coördinatoren, investeer je in de onderlinge samenwerking, zodat je elkaar kunt vervangen. Je bent dus lokaal en regionaal inzetbaar. Jullie dienstverlening is van hoog niveau en dat heeft een positief effect op de beeldvorming over het team Vakbekwaamheid. Je staat open voor feedback en gaat op een opbouwende manier om met verbetervoorstellen van jouw ‘klanten’.

Voldoe jij aan onderstaand profiel?
Je beschikt over minimaal een MBO-diploma op niveau 4. Je bent in het bezit van het diploma bevelvoerder, het diploma instructeur en de leergang oefencoördinator. Wanneer je hier niet over beschikt, ben je bereid deze diploma’s te halen (je start hiermee in het eerste jaar van je dienstverband en bent op termijn repressief inzetbaar). Je hebt een aantal jaren werkervaring in een soortgelijke functie en bij voorkeur actief en repressief inzetbaar. Je bent je bewust van je voorbeeldfunctie als onderdeel van het team Monodisciplinaire Vakbekwaamheid. Je kunt goed samenwerken in een team en bent dienstverlenend, flexibel, resultaat- en oplossingsgericht. Je beschikt over goede schriftelijke- en sociale vaardigheden. Je hebt affiniteit met zowel beroeps als vrijwilligers. Wanneer je nu niet over alle functie-eisen beschikt, maar je wel denkt deze te kunnen ontwikkelen, willen we je toch graag uitnodigen te reageren.

Wat kunnen we jou bieden?
Brandweer Flevoland biedt in de eerste plaats een boeiende functie in een organisatie en afdeling die volop in beweging is. Afhankelijk van ervaring en opleiding bieden wij een passend salaris (schaal 8, maximaal € 3.376,- of aanloopschaal 7, maximum € 2.986,-), 17,05% Individueel Keuze Budget (IKB: bestaande uit 8% vakantiegeld, 6,75% eindejaarsuitkering, 1,5% levensloopbijdrage en 0,8% bovenwettelijk verlof), een tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering (bij deelname aan de collectieve ziektekostenverzekering). Het gaat om een tijdelijke aanstelling met (bij gelijke omstandigheden en goed functioneren) uitzicht op een vaste aanstelling.

Belangstelling kenbaar maken?
Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Martin van de Velde, teamleider Monodisciplinaire Vakbekwaamheid, telefoon: 06-83524719  of per e-mail: m.vandevelde@brandweerflevoland.nl. Voor meer informatie over de procedure, neem je contact op met Irene Doosje, HR adviseur, telefoon: 06-83521071 of per e-mail: I.Doosje@brandweerflevoland.nl. Word jij enthousiast van deze functie, twijfel dan niet en reageer voor 25 maart 2019. We kijken uit naar een aansprekende motivatie, aangevuld met een volledig CV. Stuur deze naar: vacatures@brandweerflevoland.nl. De eerste gesprekken worden in week 14 gehouden.

Almere Stad
Markerkant 15-13
1314 AT Almere
0900-0165

Delen