Coördinator Brandweerzorg Noord/Oost

De organisatie
Brandweer Flevoland is een dynamische organisatie, met werk dat er toe doet! Het beschermen en redden van mensen en dieren staat centraal in het werk dat we uitvoeren en de organisatie die wij zijn.

Brandweer Flevoland is onderdeel van de Veiligheidsregio Flevoland. De Veiligheidsregio is een samenwerkingsverband van gemeenten, brandweer, GHOR, politie en andere hulpdiensten op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing. Het bestuur van de Veiligheidsregio wordt gevormd door de zes burgemeesters van de gemeenten Almere, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder, Zeewolde en Urk.

Flevoland is een regio met een bloeiende economie en een groeiende bevolking. Met logistieke knooppunten, veel recreatie, grote evenementen en een vliegveld kent de regio een heel eigen risicoprofiel en dynamiek. Om de uitdagingen van nu en de (nabije) toekomst aan te kunnen wordt de organisatie versterkt. Deze versterking heeft als doel de veiligheid van de burger in Flevoland duurzaam te borgen en krijgt vorm door het opnieuw inrichten van de eigen organisatie, maar ook door de (intensieve) samenwerking met de veiligheidsregio’s Gooi en Vechtstreek en Utrecht en de GGD Flevoland.

 Als coördinator Brandweerzorg bouw jij mee aan een stevige regio. Je bent mede verantwoordelijk voor het doelmatig en doeltreffend functioneren van de brandweerposten met vrijwilligers in de gemeenten Dronten, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde. Dit doe je natuurlijk niet alleen, je werkt hierin nauw samen met je teamleider, de collega coördinatoren Brandweerzorg, de vakinhoudelijke coördinatoren en de kaderleden in het gebied.

Wie zoeken wij?
Als coördinator Brandweerzorg ben jij operationeel verantwoordelijk voor 3-4 posten. Dit houdt in dat je verantwoordelijk bent voor de ondersteuning van de posten op het gebied van paraatheid en vakbekwaamheid. Samen met de teamleider en kaderleden monitor je pro-actief het personeelsbestand op basis van een strategische personeelsplanning (in-,door- en uitstroom). De werving van nieuwe vrijwilligers is daarbij een belangrijk speerpunt. Ook in het opzetten en onderhouden van de relatie met werkgevers van de vrijwilligers speel je een actieve rol.

Jij hebt hart voor de vrijwilligers en snapt wat hen beweegt. Je hebt overzicht, luistert goed en houdt van het oplossen van problemen. Je schakelt tussen uniformiteit en maatwerk en weet daarin een goede balans te vinden. Je stimuleert een open, inspirerende werkomgeving waarin wordt samengewerkt en elkaar feedback wordt gegeven. De samenwerking met en tussen collega’s vind je belangrijk. Operationele zaken en voortgangsrapportages worden efficiënt door jou gemonitord en afgehandeld. Een substantieel deel van jouw werk speelt zich af in de weekenden en avonden (gemiddeld 2 avonden per week).

Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring. In deze functie kan de rol van Officier van Dienst worden vervuld. Ook ben je flexibel inzetbaar ter ondersteuning van de vrijwillige posten tijdens kantoortijden als bevelvoerder of chauffeur.

Wat bieden wij?
Brandweer Flevoland biedt in de eerste plaats een boeiende functie in een organisatie die volop in beweging is. Geen dag is hetzelfde. Als je een interne collega bent met een beroepsaanstelling, dan mag je de functie eerst voor een jaar gaan invullen. Daarna wordt de benoeming definitief. Je behoudt te allen tijde je vaste aanstelling. Wanneer je een collega bent met een vrijwillige aanstelling, dan bieden wij jou een tijdelijke aanstelling van een jaar met (bij gelijke omstandigheden en goed functioneren) perspectief op een vaste aanstelling. Brandweer Flevoland is onderdeel van de Veiligheidsregio Flevoland. Al het personeel is in algemene dienst van de Veiligheidsregio.

De functie is ingeschaald in schaal 10. Daarbij hoort een maximaal bruto maandsalaris van € 4.362,-- op basis van een 36-urige werkweek (fulltime). Inschaling hangt af van kennis en ervaring. Daarnaast biedt Veiligheidsregio Flevoland goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Contactpersonen
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Joep Rozendal, directeur Brandweerzorg, bereikbaar via nummer: 0900-0165 (lokaal tarief) of per email: j.rozendal@brandweerflevoland.nl. Voor vragen met betrekking tot de selectieprocedure kun je contact opnemen met Marsha Jonker, teamleider HR, 06-13929252 of per e-mail:m.jonker@brandweerflevoland.nl.

Solliciteren
Als de functie jou aanspreekt, nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Je kunt je sollicitatie uiterlijk tot 10 april a.s. indienen. Solliciteer dus direct door je CV en motivatie te sturen naar: vacatures@brandweerflevoland.nl.

Wij willen deze vacature graag snel invullen met de juiste persoon, daarom houden we de vaart er in! De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 24 april 2020. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Emmeloord
Nijverheidstraat 34
8301 AD Emmeloord
0900-0165

Delen