Brandweermannen / vrouwen met passie en geschiktheid voor Brandweerduiken

Wie zijn wij?
Brandweer Flevoland is een dynamische organisatie, met werk dat er toe doet! Het beschermen en redden van mensen en dieren staat centraal in het werk dat we uitvoeren en de organisatie die wij zijn.

Brandweer Flevoland is onderdeel van Veiligheidsregio Flevoland. De Veiligheidsregio is een samenwerkingsverband van gemeenten, brandweer, GHOR, politie en andere hulpdiensten op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing. Het bestuur van de Veiligheidsregio wordt gevormd door de zes burgemeesters van de gemeenten Almere, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder, Zeewolde en Urk.

Flevoland is een regio met een bloeiende economie en een groeiende bevolking. Met logistieke knooppunten, veel recreatie, grote evenementen en een vliegveld kent de regio een heel eigen risicoprofiel en dynamiek. Om de uitdagingen van nu en de (nabije) toekomst aan te kunnen wordt de organisatie versterkt. Deze versterking heeft als doel de veiligheid van de burger in Flevoland duurzaam te borgen en krijgt vorm door het opnieuw inrichten van de eigen organisatie, maar ook door de (intensieve) samenwerking met Veiligheidsregio’s Gooi en Vechtstreek en Utrecht en de GGD Flevoland.

Wie ben jij?
We zijn op zoek naar een teamplayer, die individueel ook zijn/haar mannetje kan staan. Je durft je te onderscheiden in het team en bent daardoor van toegevoegde waarde.

Je beschikt over MBO (2-3) werk- en denkniveau, met het liefst een technische achtergrond. Je hebt in ieder geval voldoende technische vaardigheden om verschillende gereedschappen te gebruiken en het benodigde materiaal en materieel te onderhouden. Je hebt je rijbewijs B en je hebt in ieder geval het diploma manschap A behaald. Bij voorkeur ben je in het bezit van het diploma brandweerduiker of je bent bereid dit diploma te behalen. Tot slot ben je sportief ingesteld en ben je zowel geestelijk als lichamelijk gezond.

Wat ga jij doen?
Deze fulltime functie bestaat uit twee onderdelen. Een repressief onderdeel en een beheersmatig onderdeel. Voor het repressieve onderdeel treed je op als manschap (brandweerman/ -vrouw) en duiker onder leiding van resp. een bevelvoerder en duikploegleider. Vooral voor de repressieve taak is het belangrijk dat jouw geoefendheid en conditie op peil blijven. Je voelt je verantwoordelijk om daar zelf zorg voor te dragen, waarbij het deelnemen aan het oefenprogramma vanzelfsprekend voor je is.

Voor het beheersmatige onderdeel verricht je onderhouds-, reparatie- en keuringswerkzaamheden aan persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals ademluchtbescherming en duikuitrusting. Je verricht deze werkzaamheden samen met je collega’s.

Wat bieden wij?
Brandweer Flevoland biedt in de eerste plaats een boeiende functie in een organisatie die volop in beweging is. Je wordt aangesteld in algemene dienst. In deze functie kun je op basis van het huidige rooster werkzaam zijn op de kazernes in Almere en Lelystad.

De functie is ingeschaald in schaal 6. Daarbij hoort:

  • een maximaal bruto maandsalaris van € 2.875,- op basis van een 36-urige werkweek (fulltime);
  • 17,05 % Individueel Keuze Budget (IKB: bestaande uit 8% vakantiegeld, 6,75% eindejaarsuitkering, 1,5% levensloopbijdrage en 0,8% bovenwettelijk verlof), dat je kunt laten uitbetalen of kunt gebruiken voor extra vakantiedagen etc.

Je komt in dienst bij Veiligheidsregio Flevoland. We bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden, denk aan een pensioenregeling bij ABP en diverse opleidingsmogelijkheden. Aanstelling vindt allereerst plaats voor de duur van 1 jaar, afhankelijk van je opleiding en relevante werkervaring in de aanloopschaal 5, met de intentie om dit daarna bij gebleken geschiktheid om te zetten in een vast dienstverband en plaatsing in de functieschaal.

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Emiel Janssen, coördinator Brandweerzorg. Hij is bereikbaar via telefoonnummer: 06-23022436 of per email: e.janssen@brandweerflevoland.nl

Voor vragen met betrekking tot de selectieprocedure kun je contact opnemen met Maureen Nooitmeer, HR-adviseur. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06-42813366 of per e-mail: m.nooitmeer@brandweerflevoland.nl.

Solliciteren
Je kunt solliciteren door ons je CV en een aansprekende motivatie te sturen. Dat kan tot 26 juli 2021 via DEZE LINK. De selectieprocedure bestaat, naast een briefselectie, uit twee selectiedagen waar een zwem- en sporttest afgenomen worden met aansluitend, bij een positieve uitslag van de zwem- en sporttest, sollicitatiegesprekken. Een assessment en duikkeuring kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Selectiedag 1 (zwembad), vindt plaats op maandag 9 augustus 2021 van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Selectiedag 2 (sporttest en sollicitatiegesprekken) zaterdag 14 augustus 2021 van 08:00 uur tot 16:00 uur.

Deze vacature wordt intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op het vervullen van de functie. Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Lelystad
Gordiaandreef 101
8233 AB Lelystad
0900-0165

Delen