Ben jij onze brandweerman / -vrouw met passie voor brandweerduiken?

Brandweer Flevoland is een dynamische organisatie, met werk dat er toe doet! Het beschermen en redden van mensen en dieren staat centraal in het werk dat we uitvoeren en de organisatie die wij zijn.

Brandweer Flevoland is onderdeel van de Veiligheidsregio Flevoland. De Veiligheidsregio is een samenwerkingsverband van gemeenten, brandweer, GHOR, politie en andere hulpdiensten op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing. Het bestuur van de Veiligheidsregio wordt gevormd door de zes burgemeesters van de gemeenten Almere, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder, Zeewolde en Urk.

Flevoland is een regio met een bloeiende economie en een groeiende bevolking. Met logistieke knooppunten, veel recreatie, grote evenementen en een vliegveld kent de regio een heel eigen risicoprofiel en dynamiek. Om de uitdagingen van nu en de (nabije) toekomst aan te kunnen wordt de organisatie versterkt. Deze versterking heeft als doel de veiligheid van de burger in Flevoland duurzaam te borgen en krijgt vorm door het opnieuw inrichten van de eigen organisatie, maar ook door de (intensieve) samenwerking met de veiligheidsregio’s Gooi en Vechtstreek en Utrecht en de GGD Flevoland.

Wie zoeken wij?
Deze fulltime functie bestaat uit twee onderdelen. Een repressief onderdeel en een beheersmatig onderdeel. Voor het repressieve onderdeel treed je op als manschap (brandweerman/ -vrouw) en duiker onder leiding van resp. een bevelvoerder en duikploegleider. Vooral voor de repressieve taak en natuurlijk de duiktaak is het belangrijk dat jouw geoefendheid en conditie op peil blijven. Je voelt je verantwoordelijk om daar zelf zorg voor te dragen, waarbij het deelnemen aan het oefenprogramma vanzelfsprekend voor je is.

Voor het beheersmatige onderdeel verricht je onderhouds-, reparatie- en keuringswerkzaamheden aan persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals ademluchtbescherming en duikuitrusting. Je verricht deze werkzaamheden samen met je collega’s.

Je beschikt over MBO (2-3) werk- en denkniveau, met het liefst een technische achtergrond. Je hebt in ieder geval voldoende technische vaardigheden om verschillende gereedschappen te gebruiken en het benodigde materiaal en materieel te onderhouden. Je hebt je rijbewijs B en je hebt in ieder geval het diploma manschap A behaald. Bij voorkeur ben je in het bezit van het diploma brandweerduiker of je bent bereid dit diploma te behalen. We zijn op zoek naar een teamplayer, die individueel ook zijn/haar mannetje kan staan. Je durft je te onderscheiden in het team en bent daardoor van toegevoegde waarde. Tot slot ben je sportief ingesteld en ben je zowel geestelijk als lichamelijk gezond.

Wat bieden wij?
Brandweer Flevoland biedt in de eerste plaats een boeiende functie in een organisatie die volop in beweging is en word je aangesteld in algemene dienst. In deze functie kun je op basis van het huidige rooster werkzaam zijn op de kazernes in Almere en Lelystad. Afhankelijk van ervaring en opleiding bieden wij een passend salaris (aanloopschaal 5, maximum € 2.738,- en na een jaar bij goed functioneren en het voldoen aan de functie-eisen schaal 6, maximaal € 2.875,-). Daarnaast biedt Veiligheidsregio Flevoland goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Contactpersoon
Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Rick Schol, coördinator Brandweerzorg, bereikbaar via nummer: 06-22734465 of per email: r.schol@brandweerflevoland.nl Voor vragen met betrekking tot de selectieprocedure kun je contact opnemen met Sandra Kater, HR-adviseur, 06-83525111 of per e-mail: s.kater@brandweerflevoland.nl.

Solliciteren
Als de functie jou aanspreekt, nodigen we je van harte uit om voor 1 september 2020 te solliciteren.

We kijken uit naar een aansprekende motivatie, aangevuld met een volledig CV. Stuur deze naar: vacatures@brandweerflevoland.nl.

In verband met de huidige situatie rondom Covid-19 zal het werving- en selectietraject verdeeld zijn over twee dagen. De selectieprocedure bestaat, naast een briefselectie, uit een selectiedag (zwem en sporttest) en worden er, bij een positieve uitslag van de zwem en sporttest, sollicitatiegesprekken gevoerd. Een assessment en duikkeuring kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

De selectiedag, vindt plaats op donderdag 17 september 2020 van 8:00 uur tot 16:00 uur.

De sollicitatiegesprekken (bij een positieve uitslag van de zwem en sporttest) vinden plaats op dinsdag 22 september 2020.

Deze vacature wordt intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Almere Stad
Markerkant 15-13
1314 AT Almere
0900-0165

Delen