Annie heeft een man, vier kinderen, een bedrijf én ze zit bij de brandweer

‘Je leert nieuwe dingen en bent van betekenis voor je medemens’

Annie Prins is 39 jaar en woont samen met haar man en vier dochters in het buitengebied van Rutten. Hier hebben zij en haar man een akkerbouwbedrijf, waar Annie sinds een paar jaar volledig in meedraait. Een druk bestaan, maar toch vindt Annie tijd om zich in te zetten voor de vrijwillige brandweer.


Annie vertelt: ‘Een jaar of vier geleden bezocht ik samen met een vriendin de open dag van de brandweer in Rutten. Vanwege de drukte van een jong gezin en een eigen bedrijf was ik net gestopt met mijn baan in de zorg, maar ik wilde wel graag iets betekenen voor mij medemens. Dat kan bij de brandweer! Direct na die open dag ben ik naar de wekelijkse oefenavonden gegaan en in 2018 ben ik gestart met de opleiding.’

Soms een maand niets, soms verschillende uitrukken achter elkaar

Werken bij de brandweer in Rutten betekent oefenen op donderdagavond en regelmatig oproepbaar zijn. Annie: ‘Ik heb mijn pieper altijd bij me. Soms gebeurt er een maand niets, soms heb je verschillende uitrukken achter elkaar.’ In die jaren zijn er een paar uitrukken geweest die diepe indruk hebben gemaakt op Annie. ‘Vooral de grote brand op vakantiepark Eigen Wijze en het ongeluk op de A6 waarbij een vrachtwagen tegen een pijlerbord was gereden, zal ik niet snel vergeten. In beide gevallen was de ravage enorm. Toch is het in zulke situaties fijn dat je iets kunt doen.’

‘Dit houdt me scherp’

Annie vervolgt: ‘Je inzetten voor de vrijwillige brandweer kost tijd, maar je krijgt er zoveel voor terug! Geen dag is hetzelfde en je blijft nieuwe dingen leren en dat houdt me scherp. Bovendien is het team ontzettend leuk. In de ploeg ben ik samen met nog een andere vrouw, maar in de groep zijn we gewoon allemaal gelijk. Er worden grappen gemaakt, maar ook als er iets is, kunnen we dat met elkaar bespreken.

Iets voor jou?

Wil jij ook graag iets doen voor jouw dorp? Horen bij een groep vrijwilligers die echt voor elkaar staat? Neem dan contact op met Sylvie Peeters (coördinator Brandweerzorg) via tel: 06 12 47 50 66 of stuur een mail naar: s.peeters@brandweerflevoland.nl. Brandweer Flevoland zoekt op dit moment vrijwilligers voor de posten Emmeloord, Marknesse en Rutten.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box