Gezocht: duikers voor de post Urk

  • Urk
  • 24 juni 2020

Kom op 9 juli naar het zwembad ’t Bun en ervaar hoe het is om duiker te zijn. Van 19:30 tot 21:30 uur ben je van harte welkom.

Voor post Urk zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons duikteam komen versterken. Flevoland is een waterrijke Provincie en het komt regelmatig voor dat er bij een incident op het water een dringend beroep wordt gedaan op de brandweer. Als duiker kom jij in die gevallen razendsnel in actie, samen met je bevlogen collega’s van het duikteam. Of de pieper nu ’s nachts afgaat of op een zonnige zomerdag: jij staat klaar om het avontuur tegemoet te gaan en mensen in nood te redden.

Als duiker voor de post Urk werk je als vrijwilliger. Dit betekent dat je een vrijwilligersvergoeding ontvangt voor de uren dat je voor de brandweer aan het werk bent. Heb je interesse en kom je door de selectieprocedure? Dan start je vrijwel direct met de opleiding tot brandweerduiker. Na deze duikopleiding kun je, als je dat wilt, de opleiding tot manschap volgen. In dat geval breiden je taken zich uit en kun je je brandweercollega's ook bijstaan in het bestrijden van branden en het verlenen van hulp bij ongevallen.

Woon je niet op Urk maar werk je er wel en heb je affiniteit met duiken? Dan ben jij ook van harte welkom om ons duikteam te komen versterken.

Selectie
Brandweerpost Urk zoekt heel specifiek duikers. Dit betekent dat je direct na een selectieprocedure start met de duikopleiding. Vervolgens volg je de opleiding tot manschap, waarna je je brandweercollega's ook kunt bijstaan in het bestrijden van branden en het verlenen van hulp bij andere ongevallen dan waterongevallen.

Welke eisen stellen we aan je?

  • Je werkt en woont in Urk. Of: je werkt buiten Urk, maar in ploegendienst waardoor je overdag regelmatig beschikbaar bent
  • Je bent minimaal 18 jaar
  • Je werkt graag in teamverband
  • Je bent hulpvaardig en sportief
  • Je houdt van uitdaging en weet van aanpakken
  • Je bent bereid voor de pittige opleiding een deel van je vrije tijd op te offeren

Voel je je aangesproken?
Kom dan eens langs op onze oefenavonden op donderdag of neem contact op onze coördinator brandweerzorg Sylvie Peeters: s.peeters@brandweerflevoland.nl of bel 06-124 75 066.

Wil jij op donderdag 9 juli ervaren hoe het voelt om duiker te zijn? Geef je dan snel op.

Delen