Drukke jaarwisseling voor brandweer in Flevoland

  • Flevoland
  • 01 januari 2020

Hieronder volgt een sfeerbeeld van het optreden van de brandweer in de regio Flevoland. Het sfeerbeeld heeft betrekking op de periode van 31 december 2019 (17.00 uur) tot en met 1 januari 2020 (08.00 uur). De feitelijke gegevens (getallen) zijn afkomstig van de gemeenschappelijke meldkamer (GMK) in Lelystad. Deze gegevens zijn indien nodig aangevuld met sfeerbeelden van de Officieren van Dienst van Brandweer Flevoland.

De brandweer spreekt voor wat betreft haar inzet van een drukke, maar beheersbare jaarwisseling. Het zwaartepunt van de inzet lag op oudjaarsavond en in de nieuwjaarsnacht op het bestrijden van container- en afvalbranden. In totaal is de brandweer tussen 31 december (17.00 uur) en 1 januari (08.00 uur) 53 keer gealarmeerd (inclusief OMS-meldingen).

De mist aan het begin van de avond (code oranje) gaf aanleiding om afspraken voor eventuele bezetting van de brandweerkazernes te maken. Dit is gedurende de avond gemonitord maar het bleek uiteindelijk niet nodig om hierop actie te ondernemen.

In Almere kreeg de brandweer kort na de jaarwisseling een middelbrand voor een woning. Ter plaatse bleek dit echter om een gecontroleerd vuur te gaan en geen woningbrand. Daarnaast was er in Lelystad ook nog een woningbrand en dit bleek ter plaatse om een klein brandje aan de zijkant van de woning te gaan. Deze is door de brandweer geblust.

Voor zover bekend was er nergens sprake van agressief gedrag naar brandweermensen op straat.

Oud En Nieuw 2019 2020 Almere.Jpeg

Delen