25 potentiële duikers voor de brandweer post Urk

  • Urk
  • 10 juli 2020

Uitgerust met zwembroek, handdoek en een paar badslippers meldden 25 belangstellenden zich op donderdagavond 9 juli bij zwembad ’t Bun op Urk. Niet voor het trekken van een paar baantjes, maar voor het maken van een proefduik. Onder begeleiding van een paar ervaren duikers konden de geïnteresseerden bekijken of duiken bij de brandweer iets voor hen is. De proefduik werd georganiseerd door Brandweer Flevoland, de duikers van post Urk en stichting DuikClub Urk.

De uitnodiging voor de proefduik werd de afgelopen weken via onder anders social media, Omroep Flevoland en het Urkerland verspreid. Marc Bus, teamleider Brandweerzorg Noordoost Flevoland, is blij met de overweldigende belangstelling: ‘Flevoland is een waterrijke provincie en het komt regelmatig voor dat er bij een incident op het water een dringend beroep wordt gedaan op de brandweer. Ons duikteam komt in die gevallen razendsnel in actie en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de veiligheid op en rond Urk.’

De duik in ’t Bun vond plaats onder het toeziend oog van de burgemeester van Urk, Ineke Bakker en wethouder Geert Post. Gedurende de avond keken zij toe terwijl de proefduikers hun eerste slagen in het water maakten. Alle aanwezigen die na de proefduik nog steeds enthousiast waren, gaan nu een vervolgtraject in. Dit traject bestaat uit een selectieprocedure. Wie hier doorheen komt, start direct met de opleiding tot brandweerduiker.

Was je niet in de gelegenheid om bij de proefduik aanwezig te zijn, maar ben je wel geïnteresseerd en wil je graag meer weten? Neem dan contact op met Ronald van den Brink, tel: 06 11161225 of Sylvie Peeters, tel: 06 12475066.

Foto's proefduik Urk

Delen