Geslaagde ABWC-wedstrijden in Emmeloord

  • E,,eloord
  • 27 maart 2019

Twee wedstrijdbanen, zestien teams, twee agenten, twee ambulancemedewerkers, interessante scenario’s en een tevreden organisatie. Gastheer post Emmeloord kijkt terug op een geslaagde dag van de Provinciale ABWC-wedstrijden op zaterdag 23 maart.

De dag begon al vroeg met een ontbijtje op de post toen de eerste wedstijdploegen zich al op de opvanglocatie bij Van Wierde meldden. Van hieruit werden de deelnemers naar de uitgangsstelling gebracht om hun wedstrijd te spelen.
Wedstrijdbaan 1: TSHD was bij ROC Friesepoort.  In het technieklokaal was een machine warmgelopen, die vervolgens vlam vatte. Wedstrijdbaan 2: De 112-baan bij BouMatic Robotics. Hier kwam een medewerker klem te zitten onder een machine. Door de val ontstond kortsluiting en brand. 

Twee mooie scenario’s waar de wedstrijdploegen de tanden op mochten stukbijten. En aan het eind van de dag kwamen alle wedstrijdploegen bij elkaar in de uitrukhal van post Emmeloord. Het duurde even, maar uiteindelijk kwam de jury met de uitslag. Maar voordat de prijsuitreiking plaatsvond was het woord aan burgemeester Harald Bouman. Bouman: ‘Burgemeesters praten, maar jullie moeten het doen. Jullie kunnen terugkijken op een prachtige dag en ik ben diep onder de indruk wat jullie moeten doen. Dit gaat over vakbekwaamheid en ik ben blij met een wedstrijdleiding die dat mag beoordelen, dan hoef ik dat niet te doen. Ik ben trots op mijn mensen die altijd klaar staan voor de burger in Noordoostpolder.’

Na deze lovende woorden was het woord aan de jury. Op de 112 -baan ging Veiligheidsregio Gelderland-Zuid er met de eerste twee plekken vandoor. Post Neerrijen-West behaalde de eerste plek gevolgd door post Beesd. Post Nunspeet behaalde een mooie derde plaats.

Op de TSHD-baan was het de ploeg van Defensie die er met de eerste plaats vandoor ging, gevolgd door de posten Zutphen en Kootwijkerbroek.

 

Delen