Drukke maar beheersbare jaarwisseling voor Brandweer Flevoland

  • Flevoland
  • 01 januari 2019

Hieronder volgt een sfeerbeeld van het optreden van de brandweer in de regio Flevoland. Het sfeerbeeld heeft betrekking op de periode van 31 december 2018 (17.00 uur) tot en met 1 januari 2019 (08.00 uur). De feitelijke gegevens (getallen) zijn afkomstig van de gemeenschappelijke meldkamer (GMK) in Lelystad. Deze gegevens zijn indien nodig aangevuld met sfeerbeelden van de Officieren van Dienst van Brandweer Flevoland.

Brandweer Flevoland spreekt voor wat betreft haar inzet van een beheersbare jaarwisseling, met meer kleine incidenten dan voorgaande jaren. Het zwaartepunt van de inzet lag op oudjaarsavond en in de nieuwjaarsnacht op het bestrijden van container-, afval- en bossagebranden. In totaal is de brandweer tussen 31 december (17.00 uur) en 1 januari  (08.00 uur) 72 keer gealarmeerd (inclusief een OMS-melding, een melding reanimatie en één liftopsluiting).

In Lelystad aan het Galjoen was er een woningbrand (2 onder 1 kap) kort na de jaarwisseling. Het vuur zat onder het dakbeschot. De brandweer heeft deze geblust en Stichting Salvage is hiervoor opgeroepen. De brandweer in Lelystad is hier met twee tankautospuiten heen gereden waarbij één voertuig standby stond voor overige meldingen.

Op Urk kreeg de brandweer op oudejaarsavond een melding van brand in een bijgebouw aan de Pyramideweg, Het betrof een vrijstaand schuurtje met een volière ernaast. Bewoners waren niet aanwezig. De brand is geblust. Helaas overleefden 20 vogels de brand niet.

In Almere kreeg de brandweer een melding van een wegvervoersbrand op de Waterlandseweg. Het betrof een bestelbusje met brand onder de motorkap.

Voor zover bekend was er nergens sprake van agressief gedrag naar brandweermensen op straat.

Delen