Beheersbare jaarwisseling voor Brandweer Flevoland

  • Flevoland
  • 01 januari 2018

Brandweer Flevoland spreekt voor wat betreft haar inzet van een beheersbare jaarwisseling, met minder incidenten dan voorgaande jaren. Het zwaartepunt van de inzet lag op oudjaarsavond en in de nieuwjaarsnacht op het bestrijden van container-, afval- en bossagebranden. In totaal is de brandweer tussen 31 december (17.00 uur) en 1 januari (08.00 uur) 36 keer gealarmeerd (inclusief een OMS-melding, een PAC-melding en twee meldingen waar geen inzet vereist was door de brandweer).

In Almere brak op oudjaarsavond brand uit in een schuurtje aan de Capricciostraat. Omdat het vuur dreigde over te slaan naar een naastgelegen gebouw met hierin onder meer een tandartspraktijk schaalde de brandweer uit voorzorg op naar middelbrand. De brandweer had de brand echter snel onder controle en uiteindelijk bleek het toch om een kleine brand te gaan. In het pand waren op het moment van de brand geen mensen aanwezig.

Bij twee meldingen van woningbranden in Almere bleek het in beide gevallen om een klein brandje op het balkon te gaan. In Emmeloord rukte de brandweer uit voor een schoorsteenbrand. Ook deze brand was snel onder controle.

Voor zover bekend was er nergens sprake van agressief gedrag naar brandweermensen op straat.

brandweerman blust brand

Sfeerbeeld jaarwisseling 2017-2018

Download hier het sfeerbeeld van de jaarwisseling in Flevoland.

Delen