Technasium-leerlingen ontwerpen ‘state of the art’ brandweerkazerne

  • Almere
  • 15 februari 2017

Ontwerp een brandweerkazerne voor Lelystad Airport. Deze opdracht gaf Brandweer Flevoland aan technasium-leerlingen uit de tweede klas van SGL Lelystad, Almere College uit Dronten, Emelwerda College uit Emmeloord, Helen Parkhurst College uit Almere en RSG Slingerbos uit Harderwijk.

Zo’n 250 leerlingen gingen aan de slag met de opdracht en de beste 12 groepen mochten hun ideeën presenteren tijdens de finale die woensdag 15 februari plaatsvond in Veiligheidsmuseum PIT in Almere. De finale werd gewonnen door een projectgroep van het Almere College uit Dronten. Hun ontwerp was het meest compleet en het best uitgewerkt. Vooral de innovatie op duurzaamheid, zoals het toepassen van gerecycled plastic en ook het volledig uitwerken van die toepasbaarheid gaf de doorslag!

De ideeën werden beoordeeld door Marlou Boot (hoofd Brandweerzorg) Robert Raben (opdrachtgever), Roland Beekman (coördinator opdracht), Jeffrey Kater (teamleider Brandweerzorg) en Quido te Linde (Lelystad Airport). De jury benadrukte dat alle groepen ontzettend goede, creatieve en vernieuwende ideeën hadden, zoals een loopband om nog sneller te kunnen uitrukken, een trimbaan om de kazerne en het gebruik van gerecyclede  producten zoals afvalhout en plastic.

Brandweer Flevoland gaat nu kijken welke ideeën ze kan meenemen bij het ontwerp van een eventuele kazerne op Lelystad Airport of andere posten die in de toekomst aangepast of gebouwd worden  in Flevoland.

Delen