Post Lelystad doneert aan Dregteam SOAD

  • Urk
  • 08 november 2017

De vrijwilligers van het Dregteam SOAD van Urk werden vorige week blij verrast met een gulle donatie van 2.956,69 euro. Dit bedrag werd tijdens het 50-jarig bestaan en de open dag van 10 juni door post Lelystad van Brandweer Flevoland bijeengebracht. Elk jaar tijdens de open dag zamelen de collega’s van post Lelystad geld in voor een goed doel en dit jaar is gekozen voor het SOAD-team uit Urk.

Fred Brouwer en zijn SOAD-team waren aangenaam verrast toen zij de cheque met het eindbedrag overhandigd kregen uit handen van Harrie Winkler, Peter Veerman en Rense Ruiten. Fred Brouwer: “Wij wisten al wel dat de opbrengst ten goede zou komen aan ons team maar het uiteindelijke bedrag wisten wij natuurlijk niet. Wij zij hier heel erg blij mee en kunnen dit geld heel goed gebruiken".

De mensen van de stichting waren al van plan om nieuwe apparatuur aan te schaffen en dankzij deze gift is dat nu ook mogelijk.

Dregteam SOAD

Dregteam SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) maakt deel uit van het Landelijk Team Onderwater Zoekingen (onderdeel van de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie). Voor het zoeken en bergen van drenkelingen bundelt het Landelijk Team Onderwater Zoekingen (LTOZ) de inzet van vakmensen en specialistische apparatuur zoals sonar- en dregapparatuur, duikers en speurhonden.

Kijk voor meer informatie op de website van Dregteam SOAD.

Delen