Ontmoet Brandweer Flevoland tijdens brandpreventieweken

  • Flevoland
  • 02 oktober 2017

De brandpreventieweken zijn een landelijk initiatief van de Brandwondenstichting en Brandweer Nederland en vinden plaats in de maand oktober. Brandweer Flevoland doet hier ook aan mee. Zo kun je ons ontmoeten bij alle Flevomeerbibliotheken, zijn we te vinden op het stadhuis van Lelystad en hebben we een rookmeldactie op Facebook.

Brandpreventieweken 2017

De brandpreventieweken hebben dit jaar als thema: Hé doe de deur dicht! Onderzoek heeft uitgewezen dat het sluiten van binnendeuren kostbare tijd oplevert om te kunnen vluchten en gered te worden. Gesloten deuren zorgen ervoor dat de verspreiding van giftige rook (de grootste bedreiging bij brand) beperkt wordt.  Op de site verkleindekansopbrand.nl kun je een test doen om te kijken hoe veilig je huis is. 

Flevomeerbibliotheek

Op woensdag 4 oktober start om 13:30 de kinderboekenweek. Brandweer Flevoland is aanwezig bij alle bibliotheken van de Flevomeerbibliotheek. Basisschoolleerlingen kunnen hier ervaren hoe het zicht is als ze door rook lopen. Natuurlijk zijn er deze middag nog veel meer activiteiten bij de bibliotheek. 

Stadhuis Lelystad

Op zondag 7 oktober is het de dag van de ouderen. In het stadhuis van Lelystad is Brandweer Flevoland tussen 11:00 en 15:00 uur aanwezig om voorlichting te geven. 

Rookmeldactie

Gedurende de hele maand oktober heeft Brandweer Flevoland een rookmelderactie op de Facebookpagina van BrandveiligFlevoland. Via Facebook kun je iemand taggen die volgens jou een rookmelder verdient. 

Delen