Drukbezochte Open Dag in Lelystad

  • Lelystad
  • 13 juni 2017

Na een jaar van afwezigheid was er weer een open dag van Brandweer Flevoland. Op zaterdag 10 juni zette de post Lelystad de deuren wagenwijd open en daar maakten de bewoners van Lelystad en uit de rest van Flevoland dankbaar gebruik van. Zo’n achtduizend mensen zagen spectaculaire demonstraties en voertuigen van verschillende hulpverleningsdiensten. Dit alles met een muzikaal sausje.   

De open dag stond in het teken van vijftig jaar Lelystad en 50 jaar brandweer. Burgemeester Ina Adema had de eer om deze dag te openen. De mensen waren toen al in groten getale aanwezig op de kazerne. Het weer speelde hierin een positieve rol, want de zon scheen en de temperatuur was aangenaam. Een mooie kans om voertuigen van bijvoorbeeld brandweer, politie, GGD en marechaussee te bekijken.

Goed bezocht waren de demonstraties duiken en vlam in de pan, de hulpverleningsdemo’s en ook het hoogtereddingsteam liet zien wat ze allemaal kunnen. Daarbij was er voor de kinderen veel te doen met de springkussens en de mogelijkheid om met de brandweerspuit blusspelletjes te doen. Gedurende de dag werd er met de verkoop van gerookte zalm en patat en met de opbrengst van de wc’s geld ingezameld voor het SOAD dregteam.

Een verrassend element van de open dag waren de dans- en muziekoptredens op een podium op het grasveld. Gedurende de hele dag verzorgden groepjes dansers en bandjes hier optredens. Een mooi onderdeel van een zeer geslaagde dag!

Bekijk onderstaand een compilatie van de open dag.

Delen