Spectaculaire demonstraties tijdens Landelijke Veiligheidsdag

  • 16 maart 2016

Politie, brandweer en medewerkers van de ambulance werken samen bij een incident. In een woning is een situatie volledig uit de hand gelopen en moet er worden ingegrepen. Wie doet wat? Waarom wordt de straat afgesloten en welke hulpdienst betreedt als eerste de woning?

Dit is je kans!

Kom op zaterdag 16 april van 12 tot 5 uur 's middags alles te weten te over het werk van politie, brandweer, ambulance, reddingsbrigade en defensie tijdens de Landelijke Veiligheidsdag in het centrum van Almere. Altijd al willen weten hoe de verschillende hulpdiensten samenwerken? Reddingswerkers, brandweer, duikteams, militairen en politiespecialisten laten zien hoe zij in de praktijk (gezamenlijk) slachtoffers redden, welke hulpdiensten uitrukken bij een melding en wie wat doet op de plaats delict.

De Landelijke Veiligheidsdag beleeft op zaterdag 16 april alweer haar derde editie. De hele dag staat in het teken van ‘Veiligheid in en om het huis'. Kom langs en weet wat je moet doen om het in eigen omgeving veiliger te maken.

Nederland is een land van water, maar wie is verantwoordelijkheid bij een reddingsactie op het water? Wie komen er dan in actie en welke rol hebben de hulpverleners? Je kunt het allemaal beleven tijdens de Veiligheidsdag op en rond het Weerwater en de Esplanade in Almere.

Ook op het land kan het publiek een grootschalige, gezamenlijke actie verwachten.

Kortom, er is voor jong en oud van alles te zien, te doen en te beleven. Kom kijken en laat je informeren!

Ben jij al nieuwsgierig geworden? Kijk dan voor meer informatie op www.veiligheidsdag.nl

Delen