Boothuis Zeewolde geopend

  • 15 juni 2016

Woensdag 8 juni opende burgemeester Gerrit Jan Gorter het boothuis van de post Zeewolde. Vorig jaar september kwam het nieuwe boothuis voor de post Zeewolde aan in Harderhaven en begin april kwam het het boothuis op zijn huidige plek te liggen, ter hoogte van het kunstwerk ‘de potloden' aan het Wolderwijd.

Waterongevallenwagens

Voor de incidentbestrijding van waterongevallen schafte Brandweer Flevoland drie brandweervaartuigen, drie waterongevallenwagens en een boothuis aan. Na de opening van het boothuis was het aan de burgemeesters Margreet Horselenberg (Lelystad), Franc Weerwind (Almere) en Gerrit Jan Gorter om deze vaartuigen te dopen.

Tijdens het dopen maakten de burgemeesters de namen van de drie nieuwe vaartuigen bekend. De brandweercollega's kregen de kans om een passende naam te verzinnen. De namen: Almere: Con Zelo , met ijver. Lelystad: Bona Fide, In goed vertrouwen Zeewolde: Lacus Flevo, wat zoveel betekent als Flevomeer

Ter afsluiting van deze feestelijkheden vond door burgemeester Van Maaren van Urk de overdracht plaats van drie nieuwe waterongevallenwagens aan de posten Almere-Stad, Urk en Lelystad.

Delen