De vis wordt duur betaald

  • Emmeloord
  • 05 april 2017

Viswagen vat vlam op de A6

‘We hadden net het middageten op toen plots mijn pager van zich liet horen’, vertelt Rik Lemmens, vrijwilliger bij de brandweer van Emmeloord. ‘Ik las snel wat er aan de hand kon zijn: Wegvervoersbrand aan het Hooiveld in Emmeloord, gaf de pager aan. Eenmaal onderweg naar de kazerne vroeg ik me af wat zou er in brand zou staan en wat ons te wachten stond. Het leek me toch wel wat spannend’.

Spoedrit

‘Dat het spannend zou worden daar was ik snel achter en niet alleen vanwege de brand. Toen ik eenmaal op de kazerne was en mijn pak aan had getrokken werd ik verzocht om te gaan rijden. Ik heb al enige tijd mijn diploma's om als brandweerchauffeur met prio 1 te mogen rijden, maar had het nog nooit gedaan. Spannend was het wel. Ik kwam van alles tegen: Stoplichten die op rood stonden, fietsers en leswagens die mij voorrang moesten verlenen, het was druk’.

‘Eenmaal ter plaatse bleek dat er brand woedde in een viswagen. De chauffeur van deze viswagen was er op de A6 op attent gemaakt dat er vlammen uit zijn achteropbouw kwamen. Hij heeft toen de afslag genomen en zijn wagen geparkeerd vlak bij de benzinepompen aan het Hooiveld in Emmeloord. Het personeel heeft toen - heel alert - gelijk de pompen afgesloten en de zaak ontruimd. Ik heb het materiaal aangereikt dat nodig was om de zaak te blussen. De chauffeur van de viswagen is nog even onderzocht door de ambulancedienst, maar hij bleek gelukkig niets te mankeren.

Twee maal is scheepsrecht

Bij navraag bleek dat hij 's morgens tijdens de verkoop ook brand had gehad in zijn oven. Hij heeft het toen zelf geblust, maar zeker niet zo goed bleek later. Onder het rijden ging het alsnog mis. Behalve de nodige schade aan het voertuig en zijn lading is het allemaal weer goed afgelopen. En ik heb mijn eerste spoedrit goed doorstaan.

Terug op de kazerne hebben we het voertuig uitrukgereed gemaakt want er kan zo weer een alarm komen en daar moeten we altijd op voorbereid zijn.

Rik Lemmens
Vrijwilliger post Emmeloord

Delen