Bloemen voor drietal na daadkrachtig optreden tijdens woningbrand

  • Emmelood
  • 20 december 2017

Twee conciërges en scholier Benjamin Collignon uit klas 1B van de Bonifatius mavo in Emmeloord werden dinsdagmiddag 5 december in het zonnetje gezet. Zij waarschuwden en hielpen de hulpdiensten op 14 november toen er in een woning aan de Van Diggelenstraat, vlak achter de school, een forse brand ontstond. Het vuur verwoestte de gehele woning en veroorzaakte ook schade bij de buren.

Trots

In de middagpauze verzamelden medewerkers van brandweer, politie en woningbouwvereniging Mercatus zich in de aula om de conciërges en Benjamin te bedanken voor hun daadkrachtige optreden vlak na het uitbreken van de woningbrand. Benjamin belde namelijk meteen het alarmnummer 1-1-2 toen hij de brand ontdekte terwijl de conciërges naar de woning renden en mensen uit de naastgelegen woningen haalden en opvingen op school. ‘We zijn trots op jullie en bedanken jullie namens alle hulpverleners en andere betrokkenen personen voor jullie adequate optreden tijdens deze heftige brand’, aldus Hendrik Kramer, coördinator Brandweerzorg Noord.

Bloemen

Alle leerlingen van klas 1B kregen een chocoladeletter uitgedeeld en aan de conciërges en Benjamin werden bloemen overhandigd. Ook een aantal getroffen buren was aanwezig. Zij ontvingen een bos bloemen. Nadat de directeur een oorkonde ontving uit handen van de brandweer werd een video-impressie getoond met beelden over het verloop van de brand.

Delen