HEADER BRANDWEER ZWEELOO Ccr3

Brandweer Zweeloo

Wil jij ook iets doen voor de vrijwillige brandweer?

We zoeken nieuwe postleden die overdag beschikbaar zijn vanaf hun werk of huis in de nabije omgeving van Zweeloo? Bij voorkeur ben je vaak beschikbaar, maar laat werk of privé dat bij een melding niet toe, dan is die ruimte er ook. Vind je sommige incidenten van nog wat spannend? Dat geeft niet, want je opereert altijd als team: ieder zet zijn eigen talenten in om samen de klus te klaren! Voor jouw enthousiasme en inzet krijg je veel terug: actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling, betrokken collega's en dankbare inwoners.

Ben je enthousiast geworden of wil je graag meer informatie? Stuur dan vrijblijvend een mailtje naar brw-zweeloo@vrd.nl

Op deze website vind je meer informatie over onze post en ons werk.
Voor meer informatie kun je ook terecht op BrandweerDrenthe.nl of brandweer.nl.

Brandweer Zweeloo
Burgemeester Tonkensstraat 5
7851 AG Zweeloo
0592-324660

Teamfoto Brandweer Zweeloo 2019

“Ik heb geen seconde meer getwijfeld en me direct aangemeld”


Arno Renting
(32 jaar , Aspirant-brandweerman bij de post Zweeloo)

Interview door Oes Eig’n Kraantien, foto: Monique Jonkman-Koolen

Arno Renting wil zich inzetten voor de maatschappij en de veiligheid van de inwoners. Dat is de reden waarom de 32-jarige geboren en getogen Meppenaar vorig jaar is ingestapt bij vrijwillige brandweer in Zweeloo.

“Iets later dan gepland, maar dat had alles te maken met de bouw van onze nieuwe woning”, zegt Arno. De brand – augustus 2019 - bij het eigen bouwbedrijf aan De Kockstraat bracht alles in een stroomversnelling. “Een zaagmachine in de werkplaats veroorzaakte toen een forse brand, maar dankzij snel ingrijpen van onze brandweer was het vuur gelukkig snel onder controle. Eén ding werd me toen heel erg duidelijk: het brandweerkorps is voor de Zweeler dorpen onmisbaar. Toen ik door de korpsleiding werd gevraagd heb ik dan ook geen seconde meer getwijfeld: ik heb me direct aangemeld!”

Over post Zweeloo

De post

Brandweer Zweeloo bestaat uit een hecht team van 19 brandweervrijwilligers.

 

Uitrukken

Onze uitrukken bestaan ongeveer even vaak uit hulpverlening als het blussen van brand.

Meestal zijn we ongeveer een uur weg, maar soms werken we de hele nacht met elkaar door.

 

Het is altijd teamwerk

Je staat er nooit alleen voor. Een ieder heeft zijn sterke en minder sterke kanten. We doen het samen. Lijkt het jou leuk om ons team te komen versterken? We zoeken nog mensen!

 

Gezelligheid

Naast de serieuze taken die de brandweer uitoefent (uitrukken en de oefenavonden) hebben we een gezellige personeelsvereniging. Eén keer per jaar hebben we een korpsavond. Jaarlijks organiseren we ook een familiedag.

Beschikbaarheid

Als brandweervrijwilliger ben je het grootste deel van de week beschikbaar. Het is dus belangrijk dat je werkgever op de hoogte is en ook toestemming geeft om (soms) onder werktijd direct uit te rukken. Per jaar zijn er ruim 75 meldingen per post. De meeste meldingen zijn van korte duur en vaak ben je dan ook binnen een uur weer terug. In enkele gevallen kan het voorkomen dat je uren achtereen wordt ingezet.

Voor je werkgever zijn er ook voordelen. Eenmaal opgeleid en geoefend voldoe je aan de eisen voor bedrijfshulpverlener en is hiervoor geen specifieke opleiding meer nodig

Opleiding en oefenen

De verplichte basisopleiding tot “manschap A” duurt circa 2 jaar. De opleiding wordt in de avonduren gegeven. Dat betekent dat je gedurende de opleiding één avond in de week naar de opleiding moet. Tijdens de opleiding worden er ook enkele dagdelen op een oefencentrum doorgebracht. De kosten voor de opleiding worden uiteraard door de brandweer betaald. Naast de opleiding oefenen we twee keer per maand (de eerste maandag en derde woensdag van de maand).

Wat krijg je terug?

Een hele leuke en enthousiaste groep collega’s in een hecht teamverband! Voor de uitgevoerde werkzaamheden krijg je een financiële vergoeding. Er is een kleine vaste jaarvergoeding, maar ook een vergoeding voor uitrukuren, oefenuren en opleidingsuren.

Tijdens het brandweerwerk ben je verzekerd tegen letsel als gevolg van een ongeval, is er een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering afgesloten en voor de werkgever een ziekengeldverzekering.

Folders Brandveiligheid

Wat kun je zelf doen om je omgeving veiliger te maken? Je leest het in onze folders!

Brandweer_hal_binnen_HR.jpg
Post Zweeloo Foto's (4)

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen